Емоционалните мъже и безмилостните жени

Емоционалните мъже и безмилостните жени
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

В предходния ми текст "Глупостта на българските мъже" защитавах позицията, че всичко извън полето на нагона и стремежа за доказване, за мъжете няма никакво значение. Затова повечето от тях не показват пред хората другите си позитивни черти, които запълват цялостния им образ.

Мъжете обаче притежават не по-различни емоции от жените. Разликата е само в начинa, по който се проявяват. За разлика от дамите, силният пол не е толкова ярък по отношение на изразяването им. Дори жените нескромно се хвалят, че са в пъти по-емоционални от мъжете.

Но знаете ли, мили дами, че от всичките различни емоции, които съществуват, отрицателните са значително повече? Емоции като презрение, отвращение и гняв са повече на брой, отколкото носещите положително настроение като радост и любов. Замислете се върху това преди следващият път да заявявате пред когото и да е, че сте много емоционални. Ако го направите пред информиран човек, той може да си помисли, че всъщност му казвате колко злобна кучка сте. И ще го мисли с право, защото задълбоченото анализиране на емоциите ви ще наведе везните в полза на извода за кучката.

Фактът, че господата не изразяват по толкова крещящ начин вълненията си, съвсем не означава, че при тях липсват такива, както с лекота жените им лепват подобен етикет.

Знам защо на мъжете са им създали име на безчувствени създания. Направили са го жените, които не могат да се примирят, че някой е нямал чувства към тях. Затова категорично настояват пред своите приятелки, че мъжете нямат чувства по принцип. Същите тези приятелки обаче са имали подобна съдба – някога и те не са успели да провокират мъж да сподели чувствата им. Други пък, ако са успели, просто знаят, че е много вероятно един ден и те да бъдат отблъснати.

Ето защо, било в знак на подкрепа към другия, или превантивна мярка към себе си, жените отричат действителността, създавайки паралелна реалност, в която е много по удобно да кажеш, че някой не изпитва емоции, отколкото да приемеш, че няма такива към теб. И защото е по-лесно да обясниш как някой е безчувствен, вместо да заявиш, че той има чувства, но към друга, по-впечатляваща жена.

Бъдете сигурни, че и мъжете са вулкан от емоции и чувства. Точно толкова силни, колкото и при нежния пол. За съжаление обаче, жените никога няма да им го признаят.

Но колкото и небивалици да се сипят по адрес на мъжете, това няма да провокира никой от тях да изпитва гняв или презрение. Няма, защото са великодушни. И защото не са злобни жени. Като вас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти