Елена Аксиева новото красиво, модерно и еманципирано женско присъствие в парламента

Елена Аксиева новото красиво, модерно и еманципирано женско присъствие в парламента
Снимка: netinfo

Днес българският парламент посрещна официално своя 240-ти депутат и сега отново е в пълния си състав. Най-новият депутат в Народното събрание е жена.

Това е 32-годишната Елена Аксиева. Тя бе водач на пловдивската листа на партия "Воля" и бе избрана за народен представител, но тогава се отказа от депутатското си място, защото чакаше дете.  

Сега Аксиева влиза на мястото на Нина Миткова, която подаде оставка преди време по лични причини. Новата депутатка бе посрещната с възторжени възгласи от останалите депутати в залата.

След като Аксиева се закле на трибуната на парламента, лидерът на "Воля" Веселин Марешки й връчи огромен букет под шумни аплодисменти от залата.

Какво знаем за новата дама в Народното събрание? Само за няколко часа, след стъпването си в длъжност, тя бе наречена мис "Парламент", а мнозина обърнаха внимание на външния вид на Аксиева, която е бивш фотомодел.

Самата Аксиева отдавна вече не се занимава с модната индустрия, а има солиден мениджърски опит в софтуерна компания, икономист е по професия и е щастливо омъжена с две деца. 

Именно появата на второто ѝ дете я отказва от депутатското място по време на изборите.

"Както знаете, първите месеци са най-важните за едно дете и нямаше как да се отделя от него", обясни днес тя и добави нови елементи към биографията си. "Семейна съм, с две деца. В момента уча икономика и от седем години работя като мениджър на софтуерна компания."

Снимка: netinfo

Аксиева призна, че не си е представяла, че ще стигне до парламента.  

"Основната ми задача тук са политиките, свързани с жените", каза новата депутатка. Тя допълни, че наскоро участвала в провеждането на кръгла маса по тази тема в Пловдив. По въпроса за Истанбулската конвенция обаче нямала мнение.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти