Екипът на Edna.bg – такъв, какъвто не сте го виждали досега…

Екипът на Edna.bg – такъв, какъвто не сте го виждали досега…
Снимка: netinfo

Мария Николова

По-добре късно отколкото никога…

Казват мъдрите хора и ние се съгласяваме напълно с тях, защото понякога не сме достатъчно подготвени и узрели за нещата, които сами си пожелаваме и пришпорваме да ни се случат.

А съдбата тихичко и безмълвно просто показва със своите знаци как колкото и да опитваме, няма да се получи, докато не му дойде времето…

Тази статия е за едно обещание на екипа на Edna.bg от месец септември. Помните нашия Фейсбук пост, в който ви предизвикахме да ни зададете въпрос, а ние поемаме ангажимента да ви отговорим на него. (припомнете си повече за инициативата ни тук)

Днес, малко позакъснели, ние се включваме, за да ви разкажем всичко, което вие пожелахте да научите за нас и нашата работа в любимия на всички ни Edna.bg.

Предварително се извиняваме за нашето забавяне и с ръка на сърцето ще заявим, че причината това да се проточи така дълго бяха технически причини, свързани с първоначалната идея, по която искахме да ви изненадаме.

Но всяко зло за добро! С високо вдигната глава и смело отсичаме, че ние, момичетата на Edna.bg, сме шеметни жени и въпреки всички трудности понякога, не се отказваме!

И винаги намираме начин.

Всъщност, ако все не знаете кои сме ние, нека започнем с това да ви се представим.

Нашият основен екип от редактори се състои от 4 очарователни жени.

Вяра Иванова – тя е нашата „машина“, както обичаме да я наричаме. Вяра е най-изпълнителният редактор в целия свят, безкрайно колегиална, работлива и точна. Умее да върши по 954958495 неща само за един ден, за което ѝ се възхищаваме. Ще я познаете по милите зелени очи, прекрасния маникюр, с които винаги ни изненадва в началото на работната седмица и с начина, по който може да се справя с всичко наведнъж!

Снимка: netinfo

Велина Томова – тя е нашият „лайфстайл динозавър“, шегуваме се с нея за това, тъй като тя е с най-богат житейски и професионален опит от нас четирите. Велина е невероятна жена, майка и съпруга, тя умее винаги да предизвиква и надгражда себе си. Винаги нащрек за грешките в сайта (разбира се, че и ние грешим), винаги е идейна и търсеща. Ще я познаете по стилната къса коса и големите ѝ сини очи, които могат да научат всичко!

Снимка: netinfo

Росица Костадинова – тя е нашата пъстра феерия от цветове в офиса, момичето, което знае всичко за модата, за света на известните и пътешествията. Тя е способна да работи и в 1 през нощта, така че ако видите нова статия в сайта по това време на денонощието – нейна е! Росица е нашият гид в света на киното и винаги ѝ се доверяваме за филмите с добри сценарии. Ще я познаете по широката усмивка, по това, че винаги е облечена с пола или рокля и винаги носи чаша за кафе в ръка (която доста често разлива – на подходящи и неподходящи места – хаха).

Снимка: netinfo

Аз, Мария Николова, съм главният редактор на сайта, тъй като не се чувствам комфортно да говоря за себе си, просто ще ви споделя, че винаги се усмихвам, и в хубавите дни, и в по-неприятните моменти и че се старая винаги да сплотявам екипа на сайта, за да работим все по-успешно и ефективно и да създаваме най-прекрасното съдържание за вас, читателите на Edna.bg. (а който иска да научи повече за мен, може да го направи чрез моята визитка в сайта тук)

Снимка: netinfo

Разбира се, имаме си и богато портфолио от невероятни външни автори – известни личности и специалисти – с тях можете да се запознаете по-добре ТУК, ако не сте го направили досега.

И не на последно място, имаме си и продуктов мениджър на сайта – Елена Колева. Тя е създателят на Edna.bg, нейна е идеята за концепцията и съдържанието, на което се наслаждавате всеки ден. Тя е жената, която дава посока на нашата работа, която винаги ни насърчава и ни помага да се развиваме като хора и професионалисти. За нея не можем да кажем нищо друго освен, че я считаме за жената-чудо и че се надяваме някой ден да успеем да надградим поне половината от нещата, които е постигнала тя.

Снимка: netinfo

А сега, честно и лично, преминаваме и към нашите искрени отговори…

Попитахте ни кои са Топ 10 на мечтите, които искаме да ни се случат в този живот, но все още не сме успели да реализираме, както и какво според нас пречи на хората да постигат желанията си.

Всъщност, ние, като всички жени, мечтаем за простичките, но важни неща като здраве, щастие и любов.

Вяра мечтае за световен мир. Тя всъщност признава, че изобщо не може да се ограничи само с 10 мечти и казва, че нейните се множат и променят постоянно, защото иначе не е забавно, Велина - за спокоен и щастлив живот за децата си, всъщност за всички деца. Както и морско настроение през цялата година, повече кураж за повече полети и дълъг живот, за да има време за четене на всички книги, които си заслужават, Росица мечтае да остарее в приказна Куба, а докато стигне възраст за пенсиониране – да обиколи останалата част от света, да спечели Пулицър и Нобелова награда за иновации в модата и отношенията, а аз мечтая за повече от онези вдъхновяващи мигове, които те карат да се будиш рано и да гориш за идеи, креативни емоции и задвижват двигателя на живота извън зоната на комфорт.

Според нас причините, поради които хората не успяват, са мързелът, неинициативността, страхът, непостоянството, прекаленото говорене и малкото действия, както и това, че все чакаме. Всъщност вярваме, че няма друг момент от този „тук и сега“ и във всяка една минута от живота си ние трябва да се стараем да даваме най-доброто от себе си. Иначе винаги ще се задоволяваме с не това, което искаме, а с това, което има. А това не води до пълноценен и смислен живот.

Снимка: netinfo

Попитахте ни също: колко бързо можем да се приготвим за официална вечеря и какъв стил на обличане предпочитаме.

Вяра всъщност избягва да ходи по официални вечери, а предпочита някой бар в центъра, кецове, тениска и тъмно червило. Слагането му отнема около 2-3 минути.

Велина е успявала за 28 минути. Все още чака повод да си облече рокля с гол гръб, а в ежедневието е работеща майка, така че стилът е най-вече удобен.

Росица изглежда и се чувства чудесно в ярки цветове, които напомнят за лятото. И освен, ако не получи покана от Кралицата за официален обяд, избягва всички нюанси на черното. Тя знае, че правилните аксесоари към тоалета са game changer. Тя може да бъде готова както за 20 минути, така и за 2 часа – зависи кой я чака.

А аз съм върл почитател на всички nude нюанси и си признавам, че понякога злоупотребявам с тях. В гардероба ми преобладават основно пастелни цветове, както и класическите бяло и черно. За мен идеалното облекло за всеки един повод е тениска, дънки, жилетка и спортни обувки. Мисля, че в тази комбинация всяка от нас изглежда стилно и практично. Приготвям се за излизане много бързо и съм изключително точна. Разбира се, когато ми се отдаде възможност, обожавам да нося рокли, да обувам токчета и да се контя.

Попитахте ни какъв тип почивка предпочитаме. И доколко са важни удобствата при почивките, както и къде бихме избрали да пътешестваме по света.

Знаете ли, че миналото лято екипът ни си направи един невероятен уикенд в каравана на плаж Градина. Не беше никак луксозно, даже напротив, но въпреки това в съзнанието ни е като едно вълшебство. Беше наистина незабравимо, така че през студените дни на зимата си мислехме само за тези прекрасни спомени с усещането на пясък, солена вода и студен сайдер.

Честно казано, всички обичаме пътешествията – взети заедно, сме обиколили половината земно кълбо, но все пак мечтаем да видим още от света.

Вяра мечтае да отиде в Нова Зеландия и да се запознае с някой хобит, Велина иска да отиде в Лисабон и Париж, а Росица тайничко мечтае отново да се върне в Куба. А колкото до мен – все още не съм била в Тайланд и засега това е моята дестинация номер едно в списъка с мечтите.

Колкото до удобствата, всеки вид туризъм има своите плюсове и минуси, затова предпочитаме да не се ограничаваме само в едно направление и да черпим различни видове приключенски преживявания – и по-луксозни, и по-обикновени.

Снимка: netinfo

Попитахте ни още: Имате ли свободно време за семействата си? Имате ли хобита? Как релаксирате? Имате ли хоби? Какво ви помага да забавите темпото?

Вяра споделя, че винаги намира време за любимите си хора, независимо колко е натоварена, иначе животът не би имал особен смисъл. Напоследък (и изключително учудващо) готвенето се е превърнало в хоби, което я разтоварва и ѝ помага да се изключи от всичко и всички.

Велина е разделила дните си поравно между работата и семейството и е ужасно щастлива, че не ѝ се налага да прави компромиси в това отношение. Предпочита кратките и чести бягства в хубаво СПА пред това да чака цяла година за едната почивка…

Росица се стреми винаги да намира време за своето семейство и приятели, независимо  забързаното ежедневие. Тя смята, че именно приятелството, любовта и щастливите мигове с близките, те правят човека, който си. Каквото и да се случва, тя успява да открадне време и да „избяга“ от задачи и проблеми, макар и за 30 минути след работа. Едно кафе в приятна компания може да направи по-добър и най-натоварения ден. …

А аз обожавам разходките и приятните кафета от онези, в огромните картонени чаши, на които пише името ти. Намирам очарованието в разходките в парк в градска среда, обичам излетите сред природата, разходките по брега на морето, когато все още времето не е удачно за плаж. Колкото повече прекрасни слънчеви дни има в годината, колкото повече километри, събрани в крачки извървя, толкова по-заредена се чувствам.

Зададохте ни въпроса „Как се борите с прекалената употреба на телефони и таблети при децата си?“

Сега ще ви издадем една тайна от „кухнята“ на Edna и тя е, че от нас четирите, засега само Велина е майка. Велина смята, че борбата е безмилостно жестока, неравна и с променлив успех. Това е част от живота на децата ни и не можем да ги лишим изцяло от устройства. Но къде е границата, е трудно да се каже. Впрочем, възрастните също прекаляват с употребата на телефони и таблети, но за това никой не говори, за съжаление.

Снимка: netinfo

Ето и още един ваш въпрос: Можеш ли да живееш от писане в България? На статии, рекламни послания или книги?

Благодарим ви за този въпрос, защото е много добър и интересен. Да, можеш да живееш от писане в България. Да, едва ли ще станеш милионер, но ако наистина си талантлив писател, ще успееш. Това на практика важи и за всяка друга професия – ако си наистина добър в това, с което се занимаваш, вярваш в себе си и работиш постоянно и упорито, винаги ще бъдеш сред първите в твоя бранш.

Ние благодарим на всички хора, които повярваха в нас и които ни дадоха възможност точно сега да бъдем в този невероятен екип на Edna.bg. Защото се считаме за истински късметлийки, че работим точно това, което обичаме.

Още нещо от вас: Какво е мнението ви за брака? Бихте ли похарчили голяма сума за сватба или предпочитате само да подпишете и да отидете на някое екзотично място с любимия човек ? Според вас бракът прави ли отношенията между една двойка по-стабилни?

Вяра е романтична душа и си признава, че иска да се види в бяла рокля някой ден, но все още се лута между идеята за „Моята голяма, луда българска сватба“ и „да избягаме само двамата на някой остров и да ни венчае шаман“.

Велина се омъжи на хубава семейна церемония край брега на морето, без да теглят със съпруга си кредит за това, носи с радост брачната си халка и смята, че бракът ти помага да не се откажеш при първата трудност. А и е приятно да имаш една и съща фамилия с децата си.

Росица смята, че единственото доказателство за любовта на двама души е тяхното щастие. Разбира се, би искала да се види в бяла рокля и жълти кецове, заобиколена от любимия мъж и най-близките си. Но дали ще е в града или на брега на Атлантическия океан – предстои да бъде решено.

А аз откровено не вярвам в щастливия брак, вярвам в щастливите връзки. Някак повече примери за красиви и стабилни отношения виждам около себе си, които не са "облечени" в брак, влизат в полезрението отколкото другият вариант. Но все пак ако в бъдеще се влюбя в член на кралското семейство и ми се отдаде възможността да нося фамилията Уиндзор, няма да се двоумя!

Попитахте ни „Знаете ли от какво тесто са замесени мъжете?“

Честно казано – не сме сигурни, но най-вероятно (съдейки по вкуса) е това, от което най-лесно се надебелява! (хи-хи-хи) Иначе как ще си обясним факта, че макар да знаем колко са вредни понякога, все пак си разваляме винаги диетите с тях и грешим ли, грешим… Разбира се, всичко това е в кръга на шегата. Всъщност, по-важно е от какво тесто е замесен мъжът, който сме избрали да бъде нашата половинка, нашият спътник в живота и нашата сродна душа. А и нека не забравяме, че тестото може да се меси и моделира, така че колкото повече време му отделяме, толкова по-хубаво става то. Както казват бабите – „да втаса“. (подсмихваме се)

Попитахте ни интересуваме ли се от здравословното хранене? Спазваме ли някакви режими или диети, ходим ли на фитнес? Открили ли сме диета, при която да няма много лишения и хората да не се увълчват от глад? Както и какво мислим за залитането в крайности при диетите?

Всички се стараем да се храним здравословно, но сме на мнение, че човек не бива да се лишава от любимите си храни и трябва понякога да се глези с тях (разбира се, отговорно). Всяка от нас е спазвала диети, но най-добрата диета винаги се е оказвала щастливият и пълноценен живот. Затова се стараем по-често да залагаме на тази философия за хубава фигура и добри мисли. Относно фитнеса – хммм – не е сред най-любимите ни занимания, по-скоро сме почитателки на йогата, плуването, канго джъмпс, както и най-простичките упражнения за цялото тяло на пода у дома с две гирички. А колкото до режимите, няма да скрием, че сме се подлагали и на житния режим на Петър Дънов, постили сме преди Коледа, както и преди Великден. Вярваме, че те наистина имат пречистваща роля върху съзнанието и организма ни, но трябва да се прилагат само след консултация с личния ни лекар. Твърдо против сме крайности, както в хранителните режими, така и във всяка друга житейска сфера.

Още един въпрос: Здравейте, винаги ли сте толкова позитивни, колкото е сайтът? Ако ли не, то когато имате трудности и сте истински ядосани - за какво ви се пише, за хубавите неща от живота или това, което наистина преживявате и имате нужда да споделите проблемите.

Стараем се да сме позитивни, макар че като всички хора, и ние имаме своите трудни моменти – и заедно, и поотделно. Обикновено настроението ни винаги личи в авторските ни статии, които споделяме с вас, това за нас е „малка терапия“, която ни помага да преодолеем емоциите, в които сме изпаднали.

Попитахте ни: С какво ви промени блогърството и от кога сте редактори на сайта?

Хм, ами ние не сме блогъри. Ние сме редактори. Което пък от своя страна ни дава един много по-широкообхватен поглед върху любимите неща на жените. Повечето блогъри, в интерес на истината, пишат за строго профилирани неща – или само за козметика, или само за мода, или само за пътешествия. Нашият бекграунд ни носи възможността да имаме компетентно мнение по повече въпроси.

Всъщност блогърите пишат за това, което вълнува предимно тях, докато ние пишем за всичко, което вълнува вас, нашите читатели. А и да не пропускаме факта, че ние винаги ви съветваме кои са най-практичните и полезни идеи, които можете да приложите в ежедневието си и с това печелим вашето доверие. А ако трябва да сме конкретни с какво ни е променило блогърството – направи ни още по-добри редактори!

Бихте ли споделили с нас по една любима кулинарна рецепта?

Любимата рецепта на Вяра е „Чили кон карне“. Как да си го приготвите, можете да видите тук.

На Велина е ето този разкошен десерт.

Росица обожава да приготвя домашни сладкиши и курабийки. Една от любимите ѝ рецепти е наследство от баба ѝ, а подобна такава можете да видите тук.

А аз много обичам комбинацията от пилешко и салата. Най-универсалната, лесна за приготвяне храна за ежедневието и същото време здравословна (е, понякога не чак толкова). Но пък пилешкото във всичките му комбинации е така вкусно, като ето това.

Снимка: netinfo

Въпреки, че закъснях ще ви питам: знаете ли коя е най скъпата стая в един хотел?

Дали е само в хотел или изобщо – не сме сигурни, но сме убедени, че най-скъпата стая на света е онази, в която те чака твоята любов.

Какво ви вдъхновява в забързаното ежедневие? 

Колкото и клиширано да звучи – всичко! Колкото повече вдъхновение откриваме в непознатите неща за нас, толкова по-прекрасен осъзнаваме, че е животът!

Вярвате ли искрено, че 40 е новото 20 и защо?

Абсолютно! А и нека отбележим, че нашият екип общо е на 114 години, така че дерзаем с пълна сила, точно като 20-годишни.

Снимка: netinfo

Написахте ни „Благодаря ,че ви има. Прекрасен ден!“

А ние ви благодарим за прекрасните думи. И благодарим, че и вас ви има. Чувстваме ви като наши приятелки и усещаме, че сме част от едно цяло. Нашата работа и вашето признание са взаимосвързани и едното не би могло да съществува без другото!

Благодарим на всички за прекрасните въпроси и се радваме, че имахме възможността да ви разкажем повече за нас. Сигурни сме, че сега, след като ни познавате още по-добре, ще ви бъде още по-приятно, когато четете нашите материали в сайта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти