Създадено за Kinder Surprise

Едно шоколадово яйце, цяла Енциклопедия с факти за животните

Едно шоколадово яйце, цяла Енциклопедия с факти за животните
Снимка: iStock/Getty Images

В днешни дни да изненадаш с подарък дете е доста по-трудно, отколкото беше преди години, тъй като таблети, телефони, игри и всякакви други вещи и забавления са достъпни буквално на една ръка разстояние и повечето деца са свикнали да получават това, което искат, почти веднага.

В сравнение с това нашето детство преди години беше изпълнено с очакване на някой желан подарък, а ако затворите очи и се отнесете назад във времето, почти сигурно е, че веднага ще изплува споменът за радостта от това да отворите голямо шоколадово яйце, пълно с играчка изненада. Някои от по-възрастните сред нас сигурно помнят и годините, в които тези яйца се носеха от роднини и приятели, пътуващи в чужбина, което още повече увеличаваше щастието и превръщаше стойността на съдържащата се в яйцето играчка почти в колекционерска.

Снимка: iStock/Getty Images

Kinder Surprise днес има навсякъде, но вълнението, което предизвиква всяко ново шоколадово яйце, продължава да е огромно. Без значение от повода и човека, който поднася любимото яйце, емоциите около неговото отваряне са си все такива, каквито бяха и преди години. Децата все така тръпнат да видят какво ще им се „падне“ в жълтата кутийка и си трупат съкровищата по същия начин, както го правехме и ние навремето.

Тази година обаче Kinder Surprise повишава още повече интереса на децата (а и на родителите) с една изключителна колекция от играчки, които не просто създават емоция, но и предоставят важни факти и знания, поднесени по вълнуващ начин.

Колекцията NATOONS HABITAT съдържа 16 вида животни под формата на играчки, които имат потенциала моментално да се превърнат в любимци на вашите деца и те да започнат да ги колекционират. Това обаче не е всичко - сега всички родители могат да отведат децата на още по-вълнуващо приключение в света на животните. Приложението Applaydu, което е безплатно, дава възможност да сканирате играчката, която детето е получило, и да научите още много любопитни факти за животните.

Снимка: Kinder Surprise

Самите играчки обаче не са всичко – към тях Kinder Surprise са подготвили и вълнуваща Natoons Habitat Енциклопедия - подходящо четиво за родители и деца, защото фактите, които ще научите от нея, са вълнуващи и за малки, и за големи.

Знаете ли например, че Червената панда живее само в Източните Хималаи и въобще, ама по никакъв начин, не са роднини на гигантските панди? Ако вече ви е станало интересно, чуйте и това – те са всеядни, тоест обичат и растения, и месо, но все пак предпочитат най-много бамбук. И въпреки че обикновено не издават звуци и тихичко си хапват любимата храна, от време на време могат да бъдат чути някои странни звуци, идващи от тях – като свистене, подсвиркване и дори крякане!

Снимка: Kinder Surprise

Като сме почнали, да разкажем нещо и за още едно животно – пантерата. Мощни, красиви и черни, това са едни от най-красивите котки в това голямо семейство, и обитават предимно горите в Южна и Югоизточна Азия. Красотата им донякъде компенсира коварния им характер – те обичат да се промъкват почти до жертвата си, което успяват да направят заради тъмната си окраска и факта, че ловуват само под прикритието на нощта. За разлика от Червената панда, пантерата е изключително гласовита и издава силен рев, който се чува отдалече. Едва ли ще успеете да ги видите обаче, дори и да идете до естествения им хабитат, тъй като те обичат уединението и се крият много успешно.

Снимка: Kinder Surprise

Ако вече сте се заинтригували и ви се иска да научите и други факти, най-лесният начин да се сдобиете с тях е като свалите безплатното приложение Applaydu и Енциклопедията и започнете да я четете заедно с детето си още от днес. Разкажете му повече за саламандъра, какаду, антилопата, комодския варан и още много екзотични и по-близки до нашата среда животни – като козата например – и ще видите как детето ви ще развие още повече интереса си към природата и нейните обитатели, а NATOONS HABITAT ще се превърне в новата му страст. Пък много вероятно – и вашата!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти