Edna на 4: Вълшебните жени, които превръщат хората в семейство

Edna на 4: Вълшебните жени, които превръщат хората в семейство
Снимка: Thinkstock

Трудно мога да дефинирам точно четири неща, които ме вдъхновяват, особено, когато имам четиристотин думи, но предизвикателствата са всеки ден пред нас.

На първо място, като мое вдъхновение, ще поставя моята майка. Не само, защото тя е виновна за моето съществуване, но и защото тя ми е пример за живота и как трябва да живея. Вдъхновява ме всеки ден с желанието ѝ за живот, въпреки всичко, което ѝ се е случвало (а то не е малко).

Тя е от тези вълшебни жени, които превръщат хората в семейство. И въпреки всички пъти, в които съм я натъжавала, държала будна по цели нощи със сълзи в очите, тя винаги е намирала любовта да ме прегърне, когато аз съм плакала. Моята майка ми е вдъхновение за жена, за майка и за създател на семейство. Бих искала да съм като нея.

На второ място (но не и в живота ми), като вдъхновение ми служи, човекът, който е до мен. Човекът, с когото съм избрала да споделя живота си. Той ме вдъхновява с всеки жест, с всяка усмивка, всяка прегръдка. Той може да ме вдъхнови само поставяйки костюма си на леглото и позволявайки ми да си легна върху него и да вдишам аромата му. И докато си лежа и, може би малко му мачкам сакото, го гледам как старателно закопчава червените копчета на ризата си. Нали, не звучи като нещо кой знае какво, но за мен, това са нещата, които ми дават енергия за деня.

За номер три вдъхновение, ще сложа работата си. Да, не много хора обичат работата си. Аз съм горда, че правя нещо, което обичам; нещо, което започвам да обичам все повече и повече с всеки изминал ден. Работата ми и най-вече хората, с които работя, ме вдъхновяват да се развивам, да се уча всеки ден. И най-вече да правя тези неща с любов.

И не на последно място, мое вдъхновение е самият живот. Колкото и банално да звучи, животът е създал всички останали неща, които ме вдъхновяват, които обичам. Всяка капка дъжд, всяко мъркане на котката ми, всяка хапка шоколад и всяка глътка кафе, те всички и още много други са вдъхновение. А без живот, нямаше нито едно от тях да съществува. По-голямо вдъхновение от живота, не може и няма да съществува!

Играта за 4-я рожден ден на Edna.bg приключи снощи (15.03) в полунощ, днес публикуваме есета и снимки на последните участници, а следобед обявяваме победителите!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти