Edna на 4: “Вдъхновението”, което вдъхновява!

Edna на 4: “Вдъхновението”, което вдъхновява!
Снимка: Thinkstock

Вдъхновението или липсата на вдъхновение е по-полезно и истинско?!

В ритъма на мечтите и желанията много често забравяме себе си, кои сме, какво искаме и какво ни прави щaстливи? А това е най-важното!

Най-често това са малките неща, жестовете и миговете, в които изразяваме себе си. В духа на този женски месец, да опитаме поне сега да сме истински жени, подвластни само и единствено на себе си. Времето е относителна величина, но винаги е било това, което ни кара да забрави истинската си същност.

А ние сме просто Жени. Няма по-голямо истинско и силно вдъхновение от това. Има сексистски заключения, че сме слабия пол, че има неща които не умеем, че сме сътворени от реброто на мъж. Но аз искам да задам простичък въпрос, защото съм Жена – Как ще стане мъж, ако не го роди жена и после не се погрижи да го възпита?!

Правилно! Да, точно така, това е риторичен въпрос. Силата на човека не е в думите, нито в измислените доказателства. Силата е в постъпките, в действията... или казано с думи прости и обикновени – това, което всички виждаме, когато една жена се усмихва. Няма по-красиво нещо от усмихната жена. А това е учудващо лесно постижимо. Пак ще кажа...малките неща...нищо повече.

А какво мислите за вдъхновението? Не е ли то най-голямото ни вдъхновение?! Великите творци имат муза, силните мъже имат силни жени... а аз си имам вдъхновение. То е постоянно! То ме кара да живея. Ако трябваше всеки път да си измислям такова, не знам как щях да преживея до 39, дали щях да работя работата, от която изпитвам удоволствие, да имам две деца?! Не знам!

Намирам силата да сбъдвам мечтите си навсякъде около мен и мисля, че това е истински ценното. Вдъхновявам се от вдъхновението! Щастливка съм.

Ако трябва все пак да напиша нещо... Много е просто – деца, работа, пътуване и любов. Но това ли искаме всъщност?! Клишета? Да изпишем 400 прекрасни думи, изпълнени с емоция, чувства и енергия, която ще изчизне в мига, в който приключим писанието и затворим компютъра си? Не мисля!

Истинското вдъхновение се е “родило” с нас и ще умре с нас. Не е ли вдъхновение първата глътка въздух на новороденото, не е ли вдъхновение първата целувка, не е ли вдъхновение първата любов, а първата работа, първите спечелени с труд пари?!

Всичко е вдъхновение, всичко! Затова и най-голямото вдъхновение е... самото вдъхновение! Силата да живеем нашия си живот е в самите нас. Това ни прави уникални и неповторими. 

От Десислава Бошнакова

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти