Edna на 4: Най-ценното в живота не е материалното

Edna на 4: Най-ценното в живота не е материалното
Снимка: Thinkstock

Четирите неща, които ме вдъхновяват, всъщност... не са неща. Защото най-ценното в живота никога не се измерва в неща. Не съм се вълнувала и вдъхновявала никога от предмети, които мога да заменя, „разлюбя” и изхвърля във всеки момент.

Аз обичам хората и използвам вещите, а не обратното, както все по-често се случва в нашия забързан материален свят, където всичко се измерва буквално или преносно в злато и малко хора знаят стойността, а не само цената на всичко.

За съжаление, все повече от тези любими мои хора отдавна не са до мен и мога да се надявам, че ме гледат благосклонно от по-добрия свят. Но имам примерите, спомените, силния им характер и уважението, с което се ползваха навсякъде, а това никой не може да промени. Без значение дали като герои за някой разказ, личен пример за правилен подход в ситуация, весел анекдот или утеха в труден момент – те са винаги там, когато ми потрябват.

Любовта... Ах, любовта! Как без нея? Клише, нали? Най-важното в живота на повечето жени. Тук не правя изключение. След като дълго търсих конкретното ѝ лице, мога да се чувствам късметлийка, защото годините заедно доказаха, че мога да разчитам на Него за всичко, което считам за важно в отношенията между двама души.

Дори и физически далече, дори и не на едно мнение за всичко, усещам подкрепа и обич, които времето не отслабва.

Изкуството в различните му периоди, форми и проявления също е щипка сол, която придава особен вкус, когато всичко останало ми се струва сиво, разочароващо или неспасяемо грозно и трагично. Въображението има нужда постоянно да бъде подхранвано, културата – обогатявана.

Разговорите никога не могат да бъдат празни или повърхностни, когато то е основна тема.

Е, пътуванията по редица прозаични причини за момента не са толкова, колкото бих искала да бъдат. Засега се радвам на красотите по света от споделени снимки, репортажи и сюжетите на любими книги. Но тържествено обещавам, че някой ден стъпките ми ще отекват по улиците на мечтаните дестинации и със сигурност ще им посветя не един ред. 

От Вера Хинчева

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти