Edna на 4: Кръговрат

Edna на 4: Кръговрат
Снимка: netinfo

Случвало ли ви се е, в миг на спокойно единение със себе си да се почувствате така, сякаш сте на друго място и в друго време? Сигурна съм, че да!

Вие сте същите, всичко около вас е сегашното, но чувството, което ви изпълва е точно Онова, което е било някъде Там, някога Тогава, в миналото на вашия собствен живот. По магически начин то прелива в сегашния момент, оформя вълшебна нишка, свързваща минало, настояще и бъдеще.

А, забелязали ли сте кръговратът? Със сигурност и него да! Навсякъде около нас е – в деня и нощта, в смяната на сезоните, в редуването да добрите и лоши моменти… Така загадъчен и вълнуващ е животът ни с цялото многообразие. С непознаваемостта му. И така предизвикателен!

Не е ли вдъхновяващо да очакваш всеки следващ миг, знаейки, че зад привидния хаос стои изумителен баланс. Той обещава на търпеливите и смелите, отново и отново да преживяват щастливи моменти, макар и заплащайки за тях неизбежната противоположна цена…

Вдъхновението е онова чудо, което ни кара да желаем да направим всяко едно нещо - от най-мъничкото, до най-голямото и значимото, на което сме способни. Вдъхновението е горивото на Живота – без него, той не би съществувал и миг.

Ако трябваше да избера най-вдъхновяващото нещо, което познавам, то със сигурност щеше да бъде Кръговратът! Какво по-мотивиращо и вдъхновяващо от това да знаеш, че в живота противоположностите може и да са неизбежни, но между тях има баланс, редуват се непрестанно. Като сезоните… Всеки със своята сила налага собствен закон.

Всеки от тях вдъхновява по своему, за да очакваме следващия го. И пак, и пак, и пак, и пак… Кръговрат. Четири вдъхновения, облечени в Пролет, Лято, Есен и Зима.

Пролетно вдъхновение за Възраждане... Лятно вдъхновение за Плодородие… Есенно вдъхновение за Равносметка… Зимно вдъхновение за Търпение - до следващата Пролет… Кръговрат с мирис на вечен живот, по който така силно копнеем! Кръговрат, който ни прави част от него…

От Елена-Ана

Играта за 4-я рожден ден на Edna.bg приключи снощи (15.03) в полунощ, днес публикуваме есета и снимки на последните участници, а следобед обявяваме победителите!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти