Edna легендарна група

Дани Клайн
Снимка: Loud Concerts

Както вече писахме, белгийската група "Vaya Con Dios" ще изнесе концерт утре (20 април) от 20,00 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата. Лайфът е част от прощалното турне на бандата, чиито албуми са продадени в милионни тиражи.

Вокалистката на "Vaya Con Dios" Дани Клайн и нейните музиканти са за трети път в България, като предишните им участия бяха през 2008 и 2011 г.

На утрешния концерт публиката ще чуе на живо емблематичните "What’s a woman", "Nah Neh Nah" и още куп вечнозелени хитове на групата. В лайфа няма да бъдат включени кавъри и нови аранжименти, а само популярни за "Vaya Con Dios" песни, както и част от ранното им творчество.

Самата Дани Клайн сподели, че очаква с нетърпение концерта в София, тъй като е останала с добри впечатления от тукашната публика, а освен това е очарована и от вкуса на българското вино.

"Vaya Con Dios" пристигат в София с 10-членен състав. Билети за концерта на белгийската формация все още могат да бъдат намерени онлайн тук и тук на цени между 45 и 120 лв.

Вратите на НДК ще отворят за зрителите един час преди самия концерт, а деца до 10-годишна възраст ще могат да гледат лайфа напълно безплатно, но задължително с придружител и без възможност за запазване на място.

* Историята на "Vaya Con Dios" (в превод от испански "Върви с боговете") започва през 1986 г. Групата е създадена от Дани Клайн, Дирк Скауфс и Вили Ламбрегт, които преди 27 години заформят акустично соул и блус трио. Първият им сингъл "Just a friend of mine" много бързо се превръща в хитoв, а две години по-късно "Vaya Con Dios" придобива световна популярност. Скоро след създаването на триото обаче Вили Ламбрегт напуска групата въпреки успешното начало. Години по-късно, през 1991 г. Дирк Скауфс също се разделя с групата и умира от усложнения вследствие на СПИН малко след това. Албумът "Time Flies", който излиза през 1992 г., е изцяло дело на Дани Клайн. През 1995 г. "Vaya Con Dios" издават албума "Roots and Wings", който се продава в повече от 7 милиона копия. Скоро след това Дани се оттегля от шоубизнеса, за да пътува и "живее живота си", както самата тя се изразява. След почти четири години, през които обикаля света, тя се завръща на сцената и отново поема по пътя на музиката.

Последният албум на групата "Comme on est venu…" става достояние в края на 2009 г., а песните в него са изпяти изцяло на френски език. До този момент музикантите от "Vaya Con Dios" са покорили над 40 държави и са изнесли хиляди концерти.

* Преди 2 години "Vaya Con Dios" направиха ремиксирана версия на песента "Nah Neh Nah" заедно с немските продуценти от "Milk & Sugar".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти