Създадено за Ford

Ednа кола за всяка жена

Ednа кола за всяка жена
Снимка: iStock/Getty Images

Говори се, че ние, жените, избираме колите по цвета им. Може и да е вярно, но много повече отговаря на истината твърдението, че една жена гледа на колата си така, както гледа на обувките си – с предварително проучване и много страст. Едва ли ще възразите, ако кажем, че предпочитанията ни към определен вид обувки издават малко и от предпочитанията ни към определен тип кола. Не сте се замисляли по въпроса? В следващите редове ще обсъдим тази магическа връзка между любимите ни обувки и любимите ни коли. Внимание – много вероятно е да се съгласите на 100%!

Снимка: iStock/Getty Images

И така, започваме с най-изкусителния вид обувки, които всяка жена обожава, има в гардероба си поне един чифт (а някои от нас – и в десетки), грижи се за тях като за скъпоценен камък и въобще – влюбена е истински в тях. Разбира се, че става дума за обувките стилето (stiletto) – с дълги, тънки и високи токчета. Това са обувки, които са вечно на мода и когато и да ги обуете – дори и до плод-зеленчука, няма да сбъркате. Ако сте от жените, които имат няколко такива чифта в гардероба си, падате си по нощния живот, партитата, танците и активния социален живот, то буквално за вас са създадени хибридните модели автомобили. Техните батерии се самозареждат – досущ като вас самите – и могат да изкарат изцяло в електрически режим кратки разстояния при по-ниска скорост, което обикновено е в града – точно както и вашето любимо място е в големия град.

Снимка: iStock/Getty Images

В случай, че сте от по-работливите момичета, които дават всичко от себе си в професионален план през седмицата, а след това бягат веднага на път, за да разпускат, и ако обичате всеки ден да сменяте видове обувки, то плъг-ин хибридът доста ще ви приляга. Почти както и вие правите, плъг-ин хибридът има нужда да се зареди в уютна обстановка, тоест можете да направите това и у дома, но и където другаде ви хване животът – стига да има зарядна станция!

Да минем и към любителките на по-екстремния начин на живот – онези от вас, които обичат да посрещат изгреви в палатки по планинските върхове, да катерят склонове, да изследват непознати природни кътчета, да покоряват ски писти и въобще, да са активни в извънградска среда, при това въоръжени с любимите си планинарски обувки. Момичета, как ви звучи един 4х4? Според нас ще ви пасне таман – досущ като вас, 4х4 автомобилите търсят и обичат предизвикателствата и ги преодоляват с удоволствие. Да не говорим колко добре се справят със зимните условия!

Ето че стигнахме и до един много популярен тип жени по отношение на техния избор на обувки – дамите, които обожават кецове. Факт е, че по-удобно от кецове и маратонки няма, затова и толкова много от нас ги ползват почти като официални обувки. Те дават възможност да тичаме с пълна скорост по улиците из града, да препускаме из подлези и метростанции, да ходим на срещи, да взимаме и водим деца насам-натам и през цялото време да се чувстваме спокойни, сигурни и да ни е удобно. На какво ви напомня това? Разбира се, че колите с бензинов двигател. Една стабилна кола, която е създадена да ни върши работа безапелационно и без да се оплаква или да проявява претенции.

Снимка: iStock/Getty Images

Разбира се, към всички тези детайли трябва да добавим и нещо, което всяка жена иска от обувките си (и от колата си), без значение от техния вид – да се отличават, да подхождат на индивидуалността ѝ, да са качествени, максимално удобни, да са в крак с времето и да не я изоставят във важните моменти!

Сега ще кажете „Добре де, обувките ги разбрахме, но колите кои са?“, а ние ще ви отговорим, че не са много видове коли, а само една – новият Ford Kuga, създаден с различни модели двигатели, така че да отговорят на предпочитанията и стила на живот на всеки клиент.

Вече знаете коя от вас какви обувки предпочита – а защо не изберете и колата си по същия начин? Ford Kuga дава тази възможност, при това с чудесни допълнителни функционалности и оборудване. Елегантен, ефективен и динамичен, този SUV идва не само с бензинови и дизелови двигатели, но и в две електрифицирани версии - plug-in Hybrid или самозареждащ се пълен хибрид. Plug-in моделът използва комбинация от батерия и двигател с вътрешно горене, за да осигури по-голяма икономия на гориво. Можете да изберете своя Ford Kuga с предно задвижване или пък версия 4х4 – в зависимост от това какъв начин на живот водите.

Снимка: Ford

Хибридната версия на този SUV комбинира бензинов и електрически двигател, които оптимизират разхода на гориво и превръщат шофирането в оптимизиран процес. Kuga Hybrid може също да изминава кратки разстояния само с електрическо захранване с нулеви емисии.

Неговият брат – plug-in хибрида, наречен още PHEV, комбинира електрическо и бензиново захранване за безпроблемна работа, а самостоятелният електрически режим позволява шофиране с нулеви емисии. За да си помогнете и да увеличите възможността да изминавате повече разстояние в електрически режим, Kuga PHEV може да се зарежда у дома или на обществена зарядна станция.

Снимка: Ford

За тези от вас, които се чудят как един хибрид преминава от бензин на електричество и обратно, обяснението е просто – можете да избирате как да се използва мощността от батерията чрез режимите EV Auto, EV Now, EV Later and EV Charge. Когато батерията достигне най-ниското ниво на заряд, Kuga автоматично превключва в режим EV Auto - допълвайки мощността от бензиновия двигател с мощност от електрическия мотор чрез възстановена енергия с цел нисък разход на гориво.

Ако моделът трябва да бъде описан с пет думи, то те ще са удобна, функционална, икономична, високопроходима и много технологична кола. Ще се съгласите, че рядко има автомобили, съчетаващи всички тези характеристики – обикновено едното е за сметка на друго, но в Kuga тези положителни черти съществуват успоредно и не си пречат.

Какво още получавате с този SUV?

Разбира се, редица допълнителни интелигентни решения в сигурността и дизайна като опцията за плъзгане на задните седалки за максимум пространство на пътниците там или пък за увеличаване на мястото за допълнителен багаж.

Снимка: Ford

И още:

  •  адаптивен круиз контрол със система за спиране и потегляне, която поддържа удобна дистанция спрямо автомобила отпред и дори може да спре напълно превозното средство, след което да потегли, когато трафикът позволява това.
  •  асистент за предотвратяване на сблъсък с отчитане на пешеходци и велосипедисти. Той следи близостта и до други превозни средства, и може да ви предупреди за потенциален сблъсък. Асистентът при навлизане в кръстовище може да отчете насрещен трафик и да задейства спирачките, ако има риск автомобилът ви да бъде ударен – доста яко, нали?
  •  асистент за рязко завъртане на волана, чиято роля е да разпознава резките движения на волана и да ни помага за заобикаляне на препятствия по пътя.
  •  система за поддържане на лентата на движение и асистент за следене на сляпата зона, които отчитат автомобили в сляпата зона и алармират чрез светлинна индикация в съответното външно огледало. Ако се опитате да промените лентата на движение, докато се показва предупреждение, системата ще приложи леко съпротивление към волана за намаляване на риска от сблъсък.
  •  предупреждение за напречно движение с функция за активно спиране, която използва сензори за сканиране на пространството вляво и вдясно, когато излизате на заден ход от перпендикулярно място за паркиране. Системата ще ви предупреди при откриване на движещ се автомобил или друга опасност.

Снимка: Ford

Всеки от моделите разполага със сензорен информационен екран, интегриращ се с вашия смартфон, както и аудио система с четири аудио пространства. И нещо, което всяка жена ще оцени – задна врата с функция „свободни ръце“, за да можем да отворим вратата с едно движение на крака, когато ръцете ни са заети... с огромни кутии с обувки например! Освен това тази функция е активна дори и като стоите в автомобила, без да докосвате нищо.

И за да е пълно женското ни щастие, този модел ни позволява да си го изберем спрямо цветовите ни предпочитания (дойдохме си на думата), включително и на джантите. Е, скъпи жени, след всичко изброено дотук, време е да отворите гардероба или да погледнете там, където си държите обувките, и да си признаете честно кой е любимият ви тип от тях. А след това изборът на автомобил е лесен и най-важното – вече знаете кой модел Ford Kuga ще ви прилегне като... чифт най-удобни обувки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти