Една история за грозното и красивото в човека

Една история за грозното и красивото в човека
Снимка: Thinkstock

Разтърсващ, пленяващ, реален – това е драматичният роман "Ана" (ИК "Изток-Запад") на младата Диана Петрова, известна у нас като автор на детски приказки.

В книгата се преплитат съдбите на няколко души, които вадят на показ най-красивото и най-грозното у хората, а именно човешкото, което не бива да бъде нито идеализирано, нито осъждано.

Различни сюжетни нишки са сплетени в неразплетимия Гордиев възел на драматичния роман "Ана". Едноименната главна героиня живее със своя любим – заекващия Илия, и техния осиновен син, Даниел, които понасят както душевни страдания, така и физически травми.

Въпросът, който е в основата на вътрешните терзания на Ана и е двигател на сюжетното действие, е този за женствеността и нейните измерения откакто свят светува: "Пълноценна жена ли съм, ако не мога да забременея? А не мога ли наистина?"

Интригуващата история в книгата се допълва от нетипичните персонажи на глухонемия Мутия, просяка Спартак – пияница, свързан по особен начин с огъня, на загубилата себе си Мая, която се е отказала от детето си, както и на една плачеща картина, знак от Бог... или нещо друго?

Допълнителен колорит на историята придава и пренасящото се на разнообразни места действие – от столичния квартал "Надежда" през екзотичната Куева де лос Кристалес (най-горещата пещера на Земята в Чихуахуа, Мексико) до разноцветната, събуждаща надежда Индия, където всичко за героите се променя.

Романът "Ана" е първото произведение за възрастни на младата Диана Петрова, по-известна като автор на детски приказки. Сред издадените ѝ до момента творби са сборниците "Мъдри приказки за деца и родители" и "Двойната планета".

Тя е завършила творческо писане в СУ "Св. Климент Охридски".

Към момента работи в сферата на информационните технологии, а в свободното си време пише вълшебни истории в своя сайт Подари ми приказка.

"Ана" е четвърта книга от поредицата "Гравитация" под редакцията на Христо Блажев, автор на блога "Книголандия". След предхождащите я заглавия – "Самира" на Боримир Дончев, "По-тихо от мрак" на Христо Кърджилов и "Не беше тук и си отиде" на Георги Томов – тя е първото дамско присъствие в поредицата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти