Един по-различен поглед към Тайланд

Един по-различен поглед към Тайланд
Снимка: Thinkstock

25 милиона туристи са посетили екзотичния Тайланд през 2012 година, от които 9 милиона са европейци, а 7 500 българи.

Столицата на Тайланд - Бангкок, за настоящата 2013 година по брой направени резервации на самолетни билети и хотели за първи път е топ дестинация в света. Въпреки това най-примамливи за туристите с оказват екзотичните зелени води и бели пясъци на остров Пукет.

Там се намира и най-комерсиалният и красив плаж на планетата, а именно Мая Бей, част от островната група Пи Пи.

След кошмарното цунами, връхлетяло тайландското крайбрежие на остров Пукет през 2004 година и след временния отлив на туристи, през последните 2-3 години броят им расте впечатляващо. Системата за ранно предупреждение за опасност от цунами успокои страстите.

Обикновено първата отправна точка на посетителите на Пукет е кипящият туристически център Патонг.

В разгара на сезона от ноември до месец март, тротоарите и улиците му са претъпкани от хора, а настроението стига върховната си точка на най-веселата му и многолюдна улица "Бангла Роуд".

След като се наситите на активния нощен живот, можете да опитате традиционния особено силов тайландски масаж, да вкусите тайландската кухня, известна със стотиците си ястия с ориз и многоцветна риба.

После е време да се насочите към отлично организираните ежедневни пакетни екскурзии до няколко от красивите острови на Андаманско море.

Ето няколко думи и за по-известните от тях, освен вече споменатите по-горе:

Краби

Провинцията е прочута с крайбрежието и варовиковите си скали, както и от невероятното изобилие от прекрасни пусти острови. Сравнена с Пукет и Ко Самуи, провинцията не е много застроена. Тук се намират някои от най-любопитните атракции в Тайланд - миденото гробище Су Сан Хой, паркът Нопарат Тара, плажът Ао Нанг, както и прекрасните острови - Ко Хонг, Ко Данг, Ко Ладинг, Ко Пакбиа, Ко Рай..

Хуа Хин

Въпреки големия обем на строителство през последните 20 години, провинцията все още пази излъчването си на рибарско селище. През по-голямата част от годината тук живее кралят на Тайланд. 

Ко Симилан

Деветте острова представляват съчетание от подводна и сухоземна красота, с която твърде малко места могат да се мерят. Името произлиза от наименование за "ослепително място". Повечето туристи пристигат тук с лодки за гмуркане, които често стават и за живеене. 

Ко Самуи
Най-големият архипелаг в Тайланд, включващ над 80 острова, от които само 5 обитаеми. Има авантюристична история с мореплаватели и корабокрушения. Едно от най-големите места за туризъм в Югоизточна Азия. Туристическата инфраструктура е първокласна, а достъпът до водни спортове и други дейности е свободен. Счита се за безгрижно и подчинено на удоволствията място. Луксозните курорти в усамотените заливчета съседстват със скромни скривалища в джунглата. 

Ко Панган

Вторият по големина остров от групата на Ко Самуи е най-известен с необузданите си пълнолунни партита, има изолирани спокойни заливчета с бляскави пясъци, скрити по назъбеното крайбрежие.

Ко Тао
Също от групата острови на архипелага Ко Самуи е считан за рай на гмуркачите.

Снимки на още от красивите плажове можете да видите в българската фейсбук страница на Тайланд.

Тук някъде изниква и въпросът - мъжка дестинация ли е Тайланд? 

Когато споменем Тайланд, много хора веднага биха възкликнали - "Ооо, секс туризъм…"

А дали е така?

Оказва се обаче, че не. 

Защо ли? Отговорът е лесен – в Тайланд има толкова много места за забавление, комерсиални и девствени плажове, храмове и разнообразна храна (предимно риба и плодове), които няма как да не привличат и много дами, които искат да се връщат отново и отново, и да се докосват до тази неподправена и естествена екзотика

Да ходите на море през зимата, да носите летните си дрехи, да се отдадете на заслужена почивка… Вероятно всяка от вас иска да го преживее.

ТУК можете да видите как и къде се забавляват българските дами, когато са на тази неземно красива територия.

Автор: Бисер Кунчев

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти