Специално

Един любим герой на 83: Бъгс Бъни и неговите нови приятели

бъгс бъни
Снимка: imdb

„Новите шантави рисунки“ е американски анимационен сериал, създаден от Сам Реджистър. Комедийната поредица е базирана на героите на „Шантави рисунки“ (Looney Tunes) и „Весели мелодии“ (Merrie Melodies). Анимацията дебютира на 21 септември 2015 г. 

В България сериалът се излъчва по локалната версия на Cartoon Network и Boomerang през 2016 г. Гледайте го и на EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Всеки епизод от „Новите шантави рисунки“ се състои от четири кратки истории, в които Бъгс Бъни е главен герой. А в приключенията му се включват и куп други добре познати персонажи, сред които Дафи, Силвестър и Туити. Те са си същите от десетилетия, но са ни подготвили куп нови шеги, които ще ни накарат да се смеем с глас. Но кои са най-известни сред приятели на Бъгс Бъни и какво не знаем за тях?

бъгс бъни
Снимка: imdb

През 2020 г., Бъгс Бъни навърши 80 години. Той е измислен анимационен герой (антропоморфен заек) и носител на награда „Оскар“, който се появява във филмчетата на „Шантави рисунки“ и „Весели мелодии“. Заекът е един от най-разпознаваемите сред децата анимационни персонажи в света. Най-известната му реплика е „Какво става, шефе?“, обикновено казана с хапка морков в устата. Бъгс Бъни е вторият най-известен анимационен герой след Мики Маус. Персонажът е кръстен на един от създателите си - режисьорът Бен „Бъгс“ Хардуей.  

Дафи Дък е друг главен анимационен герой в поредицата. Името му в превод от английски буквално означава Патока Дафи. Той е изобретение на аниматорите на „Уорнър Брос“. Всъщност патокът е част не само от „Новите шантави рисунки“. Той се появява и в редица други детски филмчета. Той е любим герой и на множество театрални постановки за деца, книжки и електронни игри.  Фъфлещият герой е черен на цвят с отличителен бял пръстен около врата. Той е доста самоуверен. Анимираният пероснаж  е представян едновременно като най-добрия приятел и съперник на Бъгс Бъни. Дък никога не е печелил „Оскар“.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Порки Пиг е създаден е от аниматорите Фриз Фрийлинг и Боб Клампет и е представен за пръв път на 2 март 1935 г. Героят е нисък, дебел, носи папионка и заеква. На края на всеки епизод последната му фраза е „Т-т-т-това е всичко, приятели!“. Джо Дохърти, който е първият актьор, озвучаващ Порки е имал говорен дефект, който не е можел да контролира. Това обаче превръща героя в световноразпознаваем. През 1937 г. той е заменен с Мел Бланк, който е гласът на Порки до самата си смърт през 1989 г. Оттогава неколцина актьори са озвучавали героя в епизодичните му появи за продукции на „Уорнър Брос“ сред които Джеф Бъргман, Джо Аласки, Роб Полсън и Ноъл Бланк. От 1996 г. Боб Бъргън е официалният глас на Порки.

Тасманийския дявол, известен просто като Таз, е анимационен герой на „Уорнър Брос“ от поредиците „Шантави рисунки“ и „Весели мелодии“. Всъщност Таз е нарисуван по образец на истинския тасманийски дявол, който e рядък вид животно, живеещо в Тасмания. Добре познат е на децата като персонаж с огромна уста и апетит, поглъщащ почти всичко по пътя си, и като въртяща се вихрушка, докато се движи.

Туити е анимационен персонаж, носител на награда „Оскар“. Популярността му идва най-вече от сладката му визия. Въпреки широко разпространената версия, че той е от женски пол, Туити е мъжки персонаж, нещо което той често потвърждава в „Загадките на Силвестър и Туити“. Най-известните му реплики са: „Мисля, че видях котенце.“ последвана от „Видях! Видях!“ или „Наистина видях котенце!“, а също и „Лошо котенце!“.

Към тези световно известни персонажи, в „Новите шантави рисунки“ ще можем да видим и изцяло нови герои. 

Скуикс – червена катерица, която е най-близкият приятел и помощник на Бъгс.

Малкия Йети – същество, което е обича да дразни Бъгс. Обикновено го нарича „госпожо“.

Варваринът – неназован варварин, който се забърква с Бъгс.

Кракос – полярната мечка на Варварина.

Бойд – птица, която е болна от любов.

Кал – Обемен мъж, който се смята за най-добрия във всичко, което прави.

Карл Мрачният заек – мрачен жътвар, подобен на заешки уши.

Клодет Дупри – шпионин от лисици, който говори със звуков френски акцент. Пепе ле Пю е влюбен в нея и най-вече се появява до нея.

Д-р Кловенхуф – учен за овце.

Всички тези герои забавляват малчуганите по света още от далечната 1930 година. Децата на 90-те вероятно знаят наизуст смешките от някои серии. А, дали ще има още и още нови епизоди на поредицата, предстои да разберем. 

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти