Създадено за VICHY

Един ден на Ева Веселинова и нейната рутина за красота

Един ден на Ева Веселинова и нейната рутина за красота
Снимка: Личен архив

Няма по-вдъхновяващи думи от тези на една уверена жена към нас - другите жени. Когато говорим за красота и естественост, начин на живот и успешен баланс между работа и семейство, ние дамите често се оглеждаме в очите на приятелките си, на жените инфлуенсъри, които следваме, защото те ни показват различния начин да отстояваме себе си. Те не ни критикуват, нито ни поставят оценка.

Те просто споделят с нас, без преструвки, по женски искрено - от това как да сме успешни в работата, но същевременно грижовни майки, до ежедневната простичка рутина за красота. Понякога, като бонус, разменят някоя и друга хитринка за безупречна визия след недоспиване и претоварени работни дни.

Харесваме Ева Веселинова заради нейната емоция, която влага във всичко. Тя е журналист, инфлуенсър и майка на две деца. Изглежда прекрасно, пише вдъхновяващо. И говори открито. Позволяваме си да я последваме в един неин ден и рутината ѝ за красота.

Убедени сме, че когато имаш две малки дечица и всекидневни работни ангажименти, се иска нещо повече от добра организация. Ева обаче не го изтъква, тя изглежда спокойна и усмихната и прави нещата да изглеждат, сякаш всичко в ежедневието ѝ се нарежда от само себе си. Определено владее изкуството да не се ядосва и да не позволява на напрежението и стреса да се отразят на красотата ѝ. Ева Веселинова се е научила да намира време за себе си и да се грижи за кожата си, защото знае, че добрият, здрав вид означава енергия и самочувствие. А те са нужни, за да преминава с лекота през забързаните дни.  Как и кога променя рутината си за красота, разбираме в нейната споделена история и откритието на нов продукт с главно „Р“.  Досещате се, че имаме предвид съставката Ретинол.

Ева Веселинова не следва сляпо модните тенденции в грижата за кожата и цялостната красота. Тя се информира за нови продукти, но обича такива, които имат потенциала за един съвършено нов подход в грижата за кожата на лицето ѝ.

Какво по-хубаво от това да чуем верния съвет, в точния момент, когато знаем, че и нашата кожа се променя с всяка изминала година. Сега просто можем да направим рутината ни за красота още по-смислена и полезна с продукти, които „хранят“ кожата ни и я превръщат в сияйна и прелестна. Няма съмнение, че ние като жени трябва да подхождаме с постоянство и любов към себе си, за да излъчваме красотата, която носим.

Още един съвет от Ева Веселинова, който бихме следвали, е добрият навик да се консултираме със специалист, когато използваме нов продукт в грижата за кожата ни. Ето защо отправихме нашите въпроси към дерматолога д-р Присадашка, за да научим повече за продуктите с ретинол.

Снимка: д-р Присадашка

Защо трябва да използваме ретинол? 

Д-р Присадашка: Ретинолът има подмладяващ ефект, стимулира образуването на колаген и забавя разграждането му, редуцира бръчките, озарява кожата, намалява видимостта на тъмните петна. Кожата изглежда обновена, свежа и по-сияйна.  

Каква концентрация на ретинол препоръчвате? 

 

Колко време е необходимо на кожата да се адаптира към ретинола? 

 

Като дерматолог, вие препоръчвате ли продукти с ретинол? 

 

Как можем да разберем кой ретинол е подходящ за нашата кожа? 

Д-р Присадашка: Добре е да бъде направена консултация с дерматолог или медицински козметик, който да определи типа кожа и начина на използване на ретинола, за да се предотвратят сериозни нежелани ефекти. Концентрация от 0,2% е добро начало за стартиране употребата на ретинол, след което тя може да повишава.  

Може ли да се ползва ретинол през лятото? 

Д-р Присадашка: Ретионол може да се използва през цялата година, като е здължително в комбинация с него да се използват подходящи продукти с висок слънцезащитен фактор, за да се избегне появата на странични реакции. При спазване на всички препоръки, дадени ви от вашия дерматолог, не би трябвало да имате странични реакции.   

Снимка: Vichy

Може ли да се ползва ретинол през бременността? 

Д-р Присадашка: В никакъв случай не трябва да използваме продукти с ретиноиди под каквато и да било форма по време на бременност и кърмене, защото няма достатъчно клинични проучвания за локалните ретиноиди, които да доказват тяхната безопасност по време на бременност и кърмене. 

Кои активни съставки са подходящи за комбиниране с ретинола и за кои не се препоръчва да се ползват заедно с ретинол?  

Д-р Присадашка: Ретинол може да се използва в комбинация с хиалуронова киселина, ферулова киселина, витамини А, С и Е и задължителна ежедневна слънцезащита. 

Не се препоръчва комбинирането на ретинол с бензил пероксид и салицилова киселина, т.к. тяхното действие се елиминира взаимно. А в комбинация с алфа хидрокси киселини може да се потенцира действието му и да се проявят странични реакции, като зачервяване, дразнене и лющене на кожата. 

Снимка: Vichy

Завършваме с усещането, че поддържането на красотата е толкова лесно постижимо и е на една крачка от нас. Трябва само да сме добре информирани и да направим своя правилен избор в грижата за себе си и за кожата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти