Джилиън Андерсън ще бъде Маргарет Тачър в четвърти сезон на „Короната“

Джилиън Андерсън
Снимка: Getty

След месеци слухове Netflix потвърди, че Джилиън Андерсън ще играе противоречивия британски министър-председател Маргарет Тачър в следващия сезон на сериала „Короната“.

„Толкова съм развълнувана, че се присъединявам към актьорския състав и екипа на „Короната“ и имам възможността да представя толкова сложна и противоречива жена“, казва актрисата от „Досиетата Х“ в Twitter. „Тачър несъмнено е труден образ, но аз с удоволствие проучвам под повърхността и смея да твърдя, че се влюбих в иконата, която, независимо дали е обичана или презряна, е определила една цяла ера.“

Кастингът заедно с коментарите на Андерсън за консервативния политик веднага предизвика разгорещена дискусия в социалните медии.

Джилиън Андерсън
Снимка: Getty

Някои са развълнувани от това, че Андерсън ще играе такава емблематична роля в прочутата кралска драма. Други критикуват Андерсън за нейния коментар за „влюбването“ в Желязната лейди, чиито политики мнозина осъдиха, че са против работната класа на Великобритания. Трети пък защитават Андерсън, изтъквайки, че актьорите често намират начини да се идентифицират с героите си, а други просто отбелязват, че Андерсън вероятно ще остави много зрители с обърквани чувства, влизайки в поляризиращата роля.

Четвърти сезон на „Короната“, в който ще участва и Ема Корин като принцеса Даяна, все още се снима. Трети сезон, в който играе носителката на „Оскар“ Оливия Колман като кралица Елизабет Втора, ще бъде представен от Netflix през ноември тази година.

Джилиън Андерсън
Снимка: Getty

 

Още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти