Дзен или изкуството да си измиеш чиниите

чинии двойка секси
Снимка: ThinkStock

Велина Томова

Всички, които имат миялна машина, казват, че животът им се дели на два периода „Преди“ и „след“ миялната машина.

Периодът „преди“ е изпълнен с купища мръсни чинии, спорове кой ще ги измие и липса на всякакво желание за готвене, защото това означава много съдове за миене после.

След купуването на това чудо на техниката, животът, казват, ставал песен, приятелите започнали да гостуват по-често и къщата ухаела на домашно приготвени ястия, от най-сложните.

За съжаление, такава радост не може да сполети всички къщи с магическа пръчица. На някои от нас животът ни ще остане завинаги в първата половина – преди миялната машина.

И понеже човек трябва да се научи да обича това, което не може да промени, имаме няколко идеи, с които да облекчите положението и дори, ако сме наистина много убедителни, можете да заобичате да миете чиниите.

Улеснете си живота с накисване

Чинии се мият най-лесно, ако първо ги накиснете за 20 минути в гореща вода и препарат за чинии.

Ако мивката ви няма запушалка, използвайте леген. Ще се изумите как всичко после се почиства наистина с едно движение на гъбата.

Създайте си атмосфера

Ще прекарате поне 7 минути в миене на чинии. 10, ако имате и тава или тенджера за излъскване.

Направете тези безценни минути от живота си по-приятни като си изберете много хубаво ухаещ препарат за чинии, цветна гъба (сменяйте я често) и приятна музика.

Раздвижете се

Миенето на чинии е идеално време за упражнения за бедра и прасци.

Докато търкате чиния след чиния, можете да правите лесни упражнения за крака. Изнесете встрани първо единия, а после другия крак. Повторете по 15 пъти с всеки крак.

После ги изнесете един по един назад, колкото можете повече. Така ще стегнете дупето.

Можете също да се повдигате на пръсти поне 20 пъти както си стоите пред мивката. Много помага против разширени вени, защото подобрява кръвообращението и изтласкването на кръвта от краката към сърцето.

Замислете се

Миенето на чинии всъщност ви дава едни 10 минути, в които може да останете насаме със себе си.

Използвайте времето да помислите върху плановете си, бъдещето на децата, последните клюки около приятелките ви, за нов бизнес, използвайте времето конструктивно.

Най-вероятно мисълта ви ще отлети и неусетно ще приключите с купа мръсни чинии.

Спасете се (първи вариант)

Да отидеш да измиеш чиниите в кухнята означава да се спасиш за 10 минути от шумни деца, досаден съпруг, приказлива свекърва или от рекламния блок.

Чиниите са вашето спасение, а не вашето наказание

Повтаряйте си тази мантра по пътя към кухнята и ще видите как лека светлина огрява съдовете, които кротко чакат да бъдат измити.

Спасете се (втори вариант)

Ако не успяхме да ви убедим с всичките ни налични доводи колко е хубаво човек да си мие чиниите сам, спасете се изцяло от това задължение като го делегирате смело на някой в близост – деца, мъже, по-малки сестри или съквартиранта.

Проблемът на това е, че трябва, като компенсация, да се заемете с друга домакинска задача, за да възтържествува домашната справедливост.

Но кой знае, може бърсането на прах да е истинската ви страст и призвание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти