„Дъвка за балончета“ ще подслади зрителите на NOVA на 6 септември

Дъвка за балончета
Снимка: NOVA

Ако от декември насам не ви се е отдала възможност да гледате един от най-успешните български филми за изминалата година – „Дъвка за балончета“, или с удоволствие бихте го преживели пак, NOVA ви дава тази възможност с телевизионната премиера на лентата от 20 ч. на 6 септември.

В Деня на Съединението NOVA ще зарадва зрителите си със заглавието, което е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от НФЦ, и с над 75 000 зрители след премиерата си в българските кина през 2017 г.

Успехът на лентата се крие както в невероятната игра на звездния актьорски състав, в който главните роли са поверени на Теодора Духовникова и Иван Юруков, така и в завладяващия сюжет.

„Дъвка за балончета“ ни връща към магията на първата любов и разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с „Некерман“, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 г. и настоящето, и проследява съдбата на четири хлапета.

35-годишният Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Неговата връстница Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение и съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и едно забравено обещание.

Aктрисата в главната роля Теодора Духовникова разкрива:

“Дъвка за балончета” е  прекрасен  филм, а финалът му е едно от най-хубавите неща. Без никакво предубеждение и с абсолютно цялата честност на сърцето ми препоръчвам на зрителите да го гледат, защото е емоционално чист и ще ги развълнува, ще ги накара да се почувстват добре.”

Дъвка за балончета
Снимка: NOVA

Актьорът Иван Юруков разказва: „Филмът може да бъде определен като един копнеж заради възприятието на първото влюбване и приемането на любовта в по-късен и осъзнат етап от живота на героите. „Дъвка за балончета“ е едно романтично завръщане към детството, без то да е натоварено с комунистическите травми на времето“.

Сценарият на филма беше отличен с награда „Златна роза“ на 35-ия Фестивал на българския игрален филм, а автори на историята са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на едни от най-популярните български сериали. „Дъвка за балончета“ бе селектиран и в програмата на 10 юбилейно издание на Международния филмов фестивал в Луизвил, САЩ.

Дъвка за балончета
Снимка: NOVA

Режисьор на лентата е Станислав Тодоров – Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов. В ролите на децата влизат Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Във филма, освен Теодора Духовникова и Иван Юруков,  ще видим и актьорите Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти