Създадено за Yettel

Движението ни прави щастливи и по-умни

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Животът изисква движение“ бил казал преди доста години Аристотел, въпреки че нямаме преки доказателства дали това наистина се е случило, а и няма как да го попитаме. И все пак, дори и да не го е казал той, това не прави казаното по-малко вярно – животът действително изисква движение, както емоционално и интелектуално, така и чисто физически. Понякога физическото движение е това, което ни помага да мръднем малко напред и в другите отношения, а всеки, който поне един път е бил под стрес, знае, че двигателната активност може да те спаси от всякакви емоционални тегоби и дори от така разпространения в последните години бърнаут.

Разбира се, няма нужда всички едва да си носим душите от стрес, за да започнем да се движим повече. Превенцията, както историята е показала, е по-добрият начин да се справим със стреса, затова и активният начин на живот е добре да се превърне в дългосрочна и всекидневна цел. 10 000 крачки на ден или изкачването на стълбите на блока са малки постижения, но те действат с натрупване – след месец с такава активност ще се чувствате по-здрави, по-издръжливи и в по-добро настроение.

Ако не вярвате, ето ви това изследване, озаглавено „Физически упражнения за психично здраве“, проведено от Ashish Sharma, M.D., Vishal Madaan, M.D. и Frederick D. Petty, M.D., Ph.D., които през 2006 година доказват, че физическата активност подобрява психичното здраве, редуцирайки тревожността, депресията и лошото настроение. В същото време движението ни помага да повишим самочувствието и когнитивните си функции, и облекчава симптомите на социална изолация.

d
Снимка: Yettel

И така, вече въоръжени и с научни данни, не ни остава нищо друго освен да вдигнем тези тела от леглата и диваните и да започнем да ги движим. Ако никога досега не сте си задавали въпроса къде може човек да спортува на открито, ние ще ви улесним – почти навсякъде. Излизате навън, където е открито, и започвате да спортувате! Парковете вече предлагат чудесни алеи, по които може да се тича, скача, ходи бързо, да се правят упражнения (включително и на така наречените обществени фитнеси). Витоша или другите планини из България също предлагат много опции за физическа активност – ако си го поставите за цел, можете да се катерите по някой от витошките маршрути всяка седмица, а през лятото това е възможно да се случи дори и в работен ден – преди или след края му.

А ако имате нужда от малко побутване, Yettel е тук, за да ви каже „Смело напред“ и да ви подкрепи в новите занимания. Новата дългосрочна кампания на телекомуникационния оператор е насочена към хората, които искат да започнат по-активен начин на живот. Мотото ѝ е „Първа крачка от много “, а в рамките на кампанията Yettel са ви приготвили и множество промоционални предложения, които допълнително ще ви мотивират да спортувате на открито.

Скорошно изследване, проведено от оператора, разкрива, че 33% от българските граждани, които живеят активно, са включили технологиите в тренировките си и редовно използват смарт часовници и приложения на смартфоните си, за да следят ключови жизнени показатели. 77% от участниците в изследването, организирано в периода май-юни 2022 г., признават, че технологиите им помагат да постигнат по-добри резултати, а за 91% технологиите са причина да бъдат по-често физически активни.

По-интересното е, че нито един от участниците, които ползват технологии по време на физическа активност, няма намерение да спре да ги ползва. Напротив - 20% от респондентите казват, че биха добавили нови устройства и технологии, с които да надградят спортните си постижения.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Това идва да ни покаже само едно – че технологиите са станали неотменна част от живота на активния човек и можем само да се възползваме от тях, да не кажем, че дори е задължително да го направим. С Yettel това може да стане лесно без значение дали сте професионално спортуващи или го правите само за удоволствие и добра форма, защото в летните предложения на оператора има за всеки по нещо. От смарт часовници и аксесоари до специални планове, неограничен интернет за 6-месечен период или използване на услугата multiSim.

Ако още не сте имали щастието да носите смарт часовник на ръката си, да знаете, че много изпускате! Освен че ще знаете точно колко крачки да ден правите  - включително и тези от хола до кухнята и обратно, ще имате достъп до информация от рода на изразходвани калории, изпити чаши вода, пулс, насищане на кръвта с кислород и какво ли още не. Освен това ще имате и точен разчет на качеството на съня с точен до секундата разбор на различните му фази, а както сигурно сте чували, сънят е ключов фактор за здравето, така че е добре да му обръщате специално внимание.

Можете да разгледате на спокойствие всички оферти на Yettel в кампанията „Смело напред“  и да изберете това, което пасва най-добре на начина ви на живот. Ако сте фенове на трекинга и разходките, 6-месечният  интернет с всички планове Тотал и Тийн + ще са ви от полза, за да слушате любимите си подкасти или онлайн радио, докато се разхождате из природата.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Смарт часовниците пък са за феновете на следенето на ключови жизнени показатели и физическа активност през деня. Освен красиви, те са и много издръжливи и няма да ви изоставят, докато правите сутрешния и вечерния си джогинг, а ако се забавите с движението, ще ви подсетят, че е време да се раздвижите. Разбира се, още по-яко е да слушаш музика, докато спортуваш, така че прегледайте и безжичните слушалки в предложенията на Yettel.

А когато накрая сте си избрали и получили желаните аксесоари или услуги, знайте, че реално първата крачка вече сте я направили и сега ви остава само едно – да си сложите телефона в джоба или часовника – на ръката, и да излезете навън, за да дадете на тялото си онова, от което то има най-голяма нужда – движение и активност. А след това то ще ви се отплати със спокоен и качествен сън и добро настроение. Толкова е просто!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти