Двете лица на "Златните момичета"

28 кадъра със златните ни момичетаще бъдат изложени между 20-и август и 5-и септември в градската градина до Народен театър „Иван Вазов“
Снимка: Петър Пешев за Фибанк

Между 10-и и 16-и септември България ще събере най-талантливите състезателки по художествена гимнастика за най-значимото състезание в спорта.

Поводът е  Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в зала „Арена Армеец“.  

Само няколко седмици преди началото на едно от големите спортни събития в света за годината, в София ще се открие уникална изложба, посветена на „Златните момичета“.

Всички кадри ще представят последните години на художествената гимнастика и ще покажат двете лицата на момичетата - нежни грации и здраво работещи спортисти. 

„С тази изложба желаем да доближим всички хора до нашия спорт и да представим настоящия отбор. Нека всеки, който още не е идвал на състезание да мине през изложбата и после, сигурна съм, ще му се прииска да дойде в залата и да подкрепи тези прекрасни момичета“, споделя Илиана Раева президент на БФХГ, която ще присъства на откриването на 21-и август.

Изложбата е компилация между официални снимки от състезания и тренировки с художествена серия снимки, част от благотворителен календар за 2018. 

Официалното откриване на изложбата ще се проведе на 21-и август от 12:30 часа в градската градина до Народния театър. Всеки който иска да се види на живо с националните отбори на България и техните треньори, посланика на Световното - Мария Петрова, талисмана на Световното - Радина Филипова, Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ и директорът на националните отбори Деспа Кателиева е добре дошъл в 12:30 часа в градската градина.

 

Привет от мен, Петя Борисова! Petq Borisova Няма по-важна победа от победата над себе си! Преодолявайки трудностите...

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Понеделник, 13 август 2018 г.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Столична община, Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма, Fibank, Petrol, Vivacom, Дънди Прешъс Металс, Български спортен тотализатор и Mall Serdika.

Световното първенство по художествена гимнастика в София ще се проведе от 10 до 16 септември 2018 година в зала „Арена Армеец“. Билети ще откриете в Eventim, а в галерията ни са част от снимките от изложбата, заповядайте >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти