Духът на Бургас

DJ Paul Oakenfold ще забавлява публиката на Solar Dance Arena
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази събота и неделя Бургас се превръща в най-горещата точка на страната.

Сцената на Spirit of Burgas (от англ. - духът на Бургас, бел.ред.) очаква хилядите фенове да стъпят с боси крака на пясъка и запеят заедно с музикантите.

Днес - 27 юли, в пет следобед започва 48-часовият музикален коктейл, забъркан с едни от най-нашумелите и горещи имена от световните музикални класации, който ще продължи до първите слънчеви лъчи на 29 юли, обещават организаторите.

Пъстрата програма ще представи разностилни артисти от почти всички музикални жанрове – реге, хип-хоп, дръм енд бейс, пънк, соул, хардкор, дъб-степ и мн. др.

Сред първите имена, които разкриха организаторите, са горещото поп-рап дуо RIZZLE KICKS, бисерът SELAH SUE, CHASE & STATUS DJ Live, реге легендата LITTLE ROY, фестивалните зверове CHE SUDAKA и експлозивните ENTER SHIKAR.

На сцената на един от най-слънчевите български фестивали ще излязат 23-годишната белгийка с ангелско лице и глас Sanne Putseys, която всички познават като Selah Sue, и момичето, на което най-много му отива свободата – Изабел Жофруа, по-известна с артистичния си псевдоним ЗаЗ (ZаZ).

Заз даде ексклузивно интервю за Edna.bg, което можете да прочетете ТУК!

Кръстниците на хардкор хип-хопа WU-TANG CLAN ще забият на главната сцена на шестото издание на Спирита на 28 юли. Колоните ще гръмнат с любими стари парчета, както и такива от новия A Better Tomorrow – албум след години на затишие, който вече взривява точките от турнето на Клана и припомня на феновете що е то хип-хоп.

Легендарният диджей Paul Oakenfold ще се присъедини към най-известното транс трио Above&Beyond в първия ден на фестивала на Solar Dance Arena. На следващата вечер, 28 юли, сцената на Solar Dance Arena ще се превърне в средище на уличното изкуство и градската култура, благодарение на живото изпълнение на Dub Fx и приятелката му Flower Fairy.

Първа на сцената в събота, 27 юли, ще се качи алтърнатив бандата MY DISORDER (Димитър "Митака" Диков (вокал/ китара), Антони "Хлапето" Трандев (барабани) и Виктор Иванов (китара/бек вокали). DER HUNDS изскачат втори, GRAVITY CO веднага след това. Вечерта продължава с D2 – символът на цяло едно поколение меломани.

И за полово равновесие, очарователното нежно трио – SENTIMENTAL SWINGERS, ще разтърси бургаския плаж с неизмерима доза сексапил, енергия и настроение. РЕВЮ – група история сама по себе си – ще превземе JACK DANIEL`S ROCK ARENA веднага след Вера, Рони и Деси. Каквото и да кажем за тях – ще е малко. Малките часове и на двете фестивални вечери са поверени на една от най-обичаните музикални формации – THE SMUGGLERS COLLECTIVE. До изгрев слънце Димитър Драгнев и Павел Атанасов обещават горещи танци и са убедени, че всеки ще си тръгне с поне едно ново движение.

В неделя – 28 юли, сцената открива разтърсващата пънк-рок банда BRIGHT SIDE. Метълкор земетресението, наречено THIS BURNING DAY, поема щафетата в състав Калин Велчев, Стефан Кузманов, Тодор Стоянов, Прийч и Шарки. А след тях, главите на присъстващите ще отвеят законодателите в хардкор движението в страната – LAST HOPE. Стихийно на сцената ще изскочат и ODD CREW – една от най-обещаващите български банди. Варненската пънк хардкор група A-MORAL продължава купона с откровените си текстове за политика и живота в България. А след тях на JACK DANIEL`S ROCK ARENA ще забие детметъл бандата от Австрия CONFESSIONS OF PAIN.

Освен традиционните фестивални аксесоари, за първи път ще се проведе и атрактивен арт базар. Творци от цялата страна ще изложат свои произведения. В шатрата ще са скрити и "черните котараци" на Миленита, която саморъчно ги е изрисувала на потници и тениски.

И тази година най-добрите райтъри ще творят в графити зоната на Spirit of Burgas. Темата този път Sea Monsters (от англ. - морски чудовища, бел. ред.) – ще дебнат веднага след входа на фестивала.

За първа година в зоната на фестивала ще бъде опънато и бънджи. Освен него за любителите на екстремните преживявания има и стена за катерене. През деня ще се правят демонстрации с кайт и парапланер.

За отдих и релакс в морската градина ще бъдат разположени хамаци, така че всеки да може да поеме дъх преди следващия размазващ концерт.

Шест бара ще се погрижат напитките да са студени и бързо сервирани, а бирата ще се предлага от 60 наливни инсталации, от които е предвидено да потекат над 17 000 литра бира. Организаторите обещават храната във фестивалната зона да е разнообразна и в изобилие, като е помислено и за вегетарианците.

Важно уточнение за пушачите е, че няма да се продават цигари.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти