Дори балконът на Жулиета стана платен

Балконът на Жулиета
Снимка: Thinkstock

Верона, градът на Ромео и Жулиета, се надява да извлече полза от популярността на героите на Шекспир и ще взема по две евро от всеки, който пожелае да види прочутия балкон.

Това предаде БГНЕС.

Туристите, желаещи да влязат в двора, за да видят балкона, от който Жулиета била ухажвана от Ромео, скоро ще трябва да плащат такса въз основа на обсъждани планове от Градския съвет на Верона.

Балконът се издига от къщата на Жулиета, сграда от 14-ти век, в която някога живеело семейство Капело, вероятният прототип на Капулети от пиесата на Шекспир.

Съветът обмисля също така идеята за създаване на луксозна стая на горния етаж на къщата на Жулиета, където двойки да могат да прекарат първата нощ от медения си месец. Тя може да струва до 5000 евро, съобщават местните медии.

"Надяваме се да проведем разговори със собствениците на сгради, които гледат към двора, така че да намерим подходящо решение за всички", заяви Енрико Корси, общински съветник, отговарящ за туризма, цитиран от осведомителната агенция АНСА.

"Това трябва да е в интерес на целия град, който е известен в цял свят чрез легендата за Жулиета", допълни той.

Градът опитва да се установи като романтично място и вече създаде проект, наречен "Ожени се за мен във Верона", рекламиран като "преживяване веднъж в живота, следвайки стъпките на Ромео и Жулиета".

То позволява на италианци и чужденци да се женят на различни живописни места, включително в къщата на Жулиета.

Балконът привлича множество туристи във Верона, но историците казват, че има малко доказателства, свързващи го с трагичната любовна история на Шекспир.

Макар семействата Капулети и Монтеки наистина да са съществували, няма информация за вражда помежду им, а Ромео и Жулиета са напълни измислени герои.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти