Домашни любимци, подходящи за хора с алергии

Пуделите са много удачен вариант
Снимка: Getty/Guliver

Без значение дали гледате куче или котка, заек или папагал, да имаш домашен любимец е чудесно.

Но хората с алергии са ощетени. За тях отглеждането на животно в къщата може да се превърне в истинско мъчение. Има обаче някои видове домашни животни, които са подходящи дори за хора с алергия.

Ето и кои са те.

Португалско водно куче
Въпреки странното си име, тази порода кучета са любвеобилни и много подходящи за страдащите от алергии. Нарича се водно, тъй като се е срещало по цялото крайбрежие на Португалия и е било отглеждано предимно от рибари, които са го учили да им помага с риболовните мрежи.

Бишон фризе
Това е порода декоративни кучета. Те са малки, сладки, с гъста и къдрава козина, която не позволяват лесното падане на пърхот от нея.

Пудел
Пуделите са чудесни домашни любимци, дори за хора с алергии. Също като португалското водно куче, те не пускат толкова косми. Освен това са много любвеобилни и предани.

Котка девон рекс

Котка порода девон рекс
Снимка: Getty/Guliver

Това са грациозна и красива порода котки с много къс и къдрав косъм. Изключително чистоплътни, те ще съжителстват чудесно с вас и вашите алергии, без да създават излишни проблеми и да причиняват кихавици, зачервени очи и течащ нос.

Котка сфинкс

 

Коте сфинкс
Снимка: Getty/Guliver

Малко нестандартна порода котки, които нямат козина. Това обаче означава, че за кожата им трябва да се полага много грижа. Тя трябва редовно да се маже с кремове за овлажняване, които обаче имат слънцезащитен фактор.

Костенурка

Костенурка
Снимка: Getty/Guliver

Заедно с декоративните рибки, това е чудесен домашен любимец за всички хора, които страдат от алергични пристъпи само при вида на животни с козина. Разбира се, рибките няма как да бъдат гушкани, костенурката също, но за сметка на това са интересни, не вдигат шум, не правят бели и изобщо нямат нужда от разходки извън жилището.

Хамстери и морски свинчета
Тези животни не са препоръчителни само за хора с изключително изострени алергии. В останалите случай може спокойно да ги отглеждате в дома си.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент