До моето Аз след 5 години: Не бива да те е страх от старостта, макар това да е неизбежно

До моето Аз след 5 години: Не бива да те е страх от старостта, макар това да е неизбежно
Снимка: Thinkstock

Приятели на Edna.bg - както знаете Edna.bg празнува 5-ти рожден ден и раздава 5 прекрасни парфюма Chanel No.5 като награди в своята тематична празнична игра. Всичко за нея и как можете да се включите и вие - прочетете ТУК.

А сега споделяме и един от текстовете на участници в играта, които получихме по темата "До моето Аз след 5 години", с която ви предизвикахме...

Здравей, първо искам да ти кажа, че те обичам. Безусловно, безкористно и безкрайно. Познаваме се отдавна, вече 50 години – доста време! Макар че, както казват – годините с любимите хора са минути, а минутите без тях – години. 

С теб преминахме през много препятствия, преплувахме реки от сълзи. Понякога си мислех, че животът е само една тежка, изтощителна борба. Но хубавите моменти осветяват като лъч лятно слънце тези години и ги правят красиви. Благодаря ти, че беше добра майка, дори по инерция.

Снимка: Thinkstock

Благодаря ти, че запази любовта на любимия мъж и най-накрая, след перипетии и страдания, вече пет години имаш хубаво, сплотено семейство с втория си съпруг, който сякаш винаги си чакала и който ще бъде завинаги първи в сърцето ти. Радвам ти се, че всяка вечер бързаш за вкъщи, защото там те чакат най-скъпите и най-важните хора - там те чака твоят свят свят.

Искам да ти кажа - не бива да те е страх от старостта, макар това да е неизбежно. Кой сутрин се радва да вижда още една бръчка, още побелели коси… Младостта е прекрасна, ефирна, оптимистична, но не е вечна и никой не е успял да променил този факт. Засега.

Снимка: Thinkstock

Не мисли много за далечното бъдеще, то винаги е нещо неясно и несигурно. Мисли как в близките дни да доставиш радост на себе си и на другите близки хора. Как да подобриш нещо, да създадеш нещо може би. Ти отдавна искаше да рисуваш, понякога го правеше, но несериозно. Сега децата ти са големи, имаш време. Предлагам ти да опиташ отново, но с повече упоритост. 

Знам, че най-важното за теб в живота е любовта в очите на децата ти, усмивката и нежното докосване на твоя съпруг. Нека да остане така. Продължи да бъдеш усмихната, силна, но и слаба понякога. Бъди себе си и бъди щастлива от това!

Автор: Теодора Петрова

Включете се и вие в нашата игра "Edna на 5 " ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти