Създадено за Folacid Meta

До 7 пъти по-ефективна фолиева киселина за успешна бременност

До 7 пъти по-ефективна фолиева киселина за успешна бременност
Снимка: iStock

Бременността е един от най-важните периоди в живота на всяка жена и е решение, което не се взима от днес за утре. Подготовката за това да станеш майка тече в много посоки – емоционална, психологическа, чисто практическа. Един от най-важните детайли в нея обаче е осигуряването на благоприятна биологична среда, в която детето да расте, а това означава здрава и спокойна майка.

Повечето от нас знаят, че още преди да видим двете чертички на теста за бременност, трябва да сме започнали да приемаме фолиева киселина, за да предотвратим потенциални малформации в плода и най-вече развитието на спина бифида. Тя обаче има много повече ползи за бременните и в следващите редове ще разберем какви са те.

Снимка: iStock

Фолиевата киселина е витамин от група В, който тялото използва, за да произвежда ДНК (носител на нашите гени). Тя ни е необходима през целия ни живот, за да може да обезпечава нормалния растеж и развитие на клетки, и в този смисъл е жизненоважна по време на бременност. Недостигът на фолиева киселина е свързан с различни видове тежки увреждания на невралната тръба на плода – аненцефалия (състояние, несъвместимо с живота, при което плодът не успява да развие част от главния мозък и черепа), спина бифида, сърдечни пороци, цепнато небце и горна устна и други.

За щастие, тези случаи намаляват с годините поради установената връзка между тях и дефицита на фолиева киселина, затова и приемът на този витамин е изключително важен и то още преди жената да забременее. В някои случаи лекарите изписват фолиева киселина и на мъжа, тъй като тя участва в процеса на създаване на здрави сперматозоиди.

И преди да сте си казали „Не може ли да я приемам само от храната?“, имайте предвид, че фолиева киселина се съдържа най-вече в листните зеленчуци, бобовите и зърнени култури, слънчогледови семки и черен дроб, и дори и те да съставляват голяма част от менюто ви, ако планирате бременност, е най-добре да приемате и добавка.

Снимка: iStock

Това в особено голяма степен се отнася до тези от вас, които имат и вариации на ензима MTHFR, който разгражда хомоцистеина и фолатите – ако случаят ви е такъв, то вие със сигурност имате проблем с усвояването на фолиева киселина и имате нужда да си я набавяте във форма, която е с висока бионаличност и сигурно абсорбиране от организма.

Така стигаме до Folacid Meta - ново поколение високоефективна хранителна добавка, която позволява на тялото да я усвои директно. В нея фолиевата киселина (калциев L-метилфолат) е със 7 пъти по-висока бионаличност от други форми и е подходяща за прием от всички хора, включително и тези с MTHFR вариации (които са около 1/3 от населението), при които има дефицит на фолат заради невъзможност да го усвояват.

Снимка: Folacid Meta

Приемът на Folacid Meta има потенциал да намали риска от развиване на вродени генетични дефектни при плода, да спомага за разграждане на аминокиселината хомоцистеин (чието натрупване в кръвта е опасно, тъй като уврежда сърдечно-съдовата и нервната система) и да стимулира производството на невротрансмитери в мозъка (от които пък зависят всички когнитивни процеси).

Разбира се, както с всички други видове хранителни добавки, задължително е да се посъветвате със специалист преди да започнете да суплементирате фолиева киселина, особено ако сте бременна или планирате бременност. Междувременно за всички предимства от приема на Folacid Meta можете да научите и от великолепната Маги Джанаварова, която иска да предаде на бъдещите мами колко важно е да се погрижат за здравето си, а по този начин – и за здравето и щастието на своето бебе.

Folacid Meta e ново поколение биоактивна и лесно усвоима фолиева киселина: калциев L-метилфолат, готова за директно усвояване от организма, включително и при налична MTHFR мутация, нарушаваща метаболизма на обикновената фолиева киселина. Folacid Meta допринася за по-високо съдържание на фолат в организма на бъдещата майка.

Фолацид Мета е хранителна добавка, 90 таблетки. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и проветриво място при температура под 25°C. Да се съхранява на недостъпно за деца място. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не използвайте след датата, обозначена на опаковката.

Заявление БАБХ №973/18.04.2019г. Т221119970/25.04.2022г. Препоръчителна дневна доза: 1 таблетка дневно след хранене с достатъчно вода. При необходимост, може да се направи прекъсване от 10 дни след 3-месечен прием.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти