Днес празнуват всички с прекрасното име...

Днес църквата почита паметта на Св. мъченица Юлиания.

Тя живяла през ІІІ век в малоазийската област Витиния. Още от малка Юлиания била сгодена за един езичник от знатен род. Когато поотраснала обаче тя познала вярата в Христа и решила да не свързва живота си с идолопоклонник.

Като разбрал това баща й много я бил и я завел при годеника й, който по това време вече бил управител на областта. Управителят обещал никога да не я кара да се отрече от Христа, но той самият се боял да Го приеме, за да не загуби службата си.

Тогава Юлиания отговорила: „Ако ти се страхуваш от твоя смъртен и временен цар, то как аз мога да не се страхувам от моя Цар безсмъртен, Който владее над всички хора и над земните царе, и как мога да се свържа чрез брачен съюз с Неговия враг.

Обърни се към моя Бог, ако не – постъпвай с мене, както искаш. Никакви мъчения няма да ме заставят за отстъпя от Него.”

Така св. Юлиания била подложена на нечовешки мъчения. Но действително, никоя болка не била по-силна от любовта ѝ към Христа. Като гледали свръхестествената ѝ сила 630 души повярвали в Христа и изповядали името Му, заради което били посечени. Най-накрая победените мъчители посекли и самата св. Юлиания.

Днес празнуват всички с името Юлиан, Юлиана, Юлиян, Юлияна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти