Днес докато мързелуваме, празнуваме!
Снимка: Thinkstock

Днес докато мързелуваме, празнуваме!

Ако има нещо по-любопитно от Деня на лъжата, това е 10 август - важна дата от календара, на която с право можем да почерпим всички. Днес е Международен ден на мързела.

Празникът се отбелязва повече от столетие. Кога и къде това е станало за пръв път обаче, не е известно. Вероятно първите честващи датата са били доста небрежни. Или пък просто ги е домързяло да се впишат в историята. 

„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.  

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа. 

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година. Макар да няма официална статистика, почитащите Международния ден на мързела са единодушни, че първенци по целогодишен мързел са политиците. Без разлика на националност, пол, раса, вероизповедание и партийна принадлежност. 

За стимул, ако дотук не сме успели да ви убедим, че мързелът е благо, ви предлагаме няколко мъдри мисли:

- Ако ти се доработи (особено в събота), седни и почакай да ти мине.

- Ако има нещо спешно да се върши, ти легни да спиш. Когато станеш, ако някой друг го е свършил, значи, наистина е било спешно. Ако не е свършено, значи, не е спешно и може да почака още. 

- Не се превръщай в роб на къщата си. Бърсането на прах не носи спомени. 

- Вие не сте мързеливи. Просто избирате в какво да се включите.  

- Добрите майки имат куп чинии за миене, мръсен под и щастливи деца. 

- Ако видиш някой да си почива, седни и му помогни. Не забравяй, че мързелът е помогнал на хората да измислят дистанционното на телевизора, миялната машина и доставката на храна.

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти