Създадено за Buzz

Дизайнерът Антония Йорданова за маратонките, които ще виждаме навсякъде тази пролет

Дизайнерът Антония Йорданова за маратонките, които ще виждаме навсякъде тази пролет
Снимка: Buzz

На 26 март преди точно 34 години на бял свят се ражда една икона, която светкавично става любима на милиони хора и до ден-днешен е символ на функционалност, удобство и нестандартен дизайн.

Говорим за култовия модел Nike Air Max, който още с появата си през 1987 година създава революция и бързо излиза извън основната си фукция. Air Max отдавна вече не е просто маратонка – това е културен феномен и общ знаменател, обединяващ хора от целия свят, които може и да нямат други допирни точки. Air Max е като „мерси“ и „чао“ - думи, които се използват във всяка страна и на всеки език. Където и да отидете, Air Max ще ви помогне да завържете разговор и да бъдете приети радушно.

Славата на модела е толкова голяма, че дори и децата разбират каква привилегия да имаш поне един чифт в колекцията си от маратонки. Жените пък отдавна са превърнали Air Max в част от аутфита си, при това не само в свободното си време, но и като част от деловия си живот.

Тази година именно жените и смелостта им да експериментират ще бъдат в окото на празника на Nike, а най-невероятното е, че в България годишнината ще бъде отбелязана с вълнуваща колаборация с един от най-цветните и отличаващи се български брандове – Knapp.
Knapp e на пазара от 2010 година и всеки, докоснал се до творенията на бранда, знае, че те не могат да бъдат забравени. Дрехите на Knapp са известни с фантастичните си цветови комбинации и чисти форми, които правят моделите подходящи за различни типове жени. Сред успехите им тази година неминуемо ще попадне и колаборацията с Nike с екстравагантия нов силует на модела Air Max Viva.

Моделът е всичко, което можем да очакваме от Nike Air Max – удобен, функционален, светкавично „хващащ окото“, а за някои – и една идея по-смел от всичко, което са имали до момента. Със сигурност веднага ще поискате да го имате, а фантазията ви ще роди хиляди комбинации, в които моделът да е акцент или колоритен детайл от облеклото ви.

h
Снимка: Buzz

И все пак, ако хем не можете да го избиете от главата си и знаете, че просто трябва да го имате, но се притеснявате как ще го съчетаете с дрехите в гардероба си, потърсихме съвет от Антония Йорданова – създател на Knapp и един от най-смелите и успешни дизейнери в България. Тя дава три предложения за аутфит, който да инкорпорира и новия модел Air Max, но вие със сигурност ще искате да експериментирате и с други визии.

Тони, как би описала новия модел на Nike Air Max?

Много вдъхновяващ, което е най-важното. Защото аз съм фен на цветовете, а точно тази цветова комбинация е много нехарактерна - или поне за мен. Има доста смелост в нея по един начин, който на мен много ми импонира.

Air Max са вдъхновяващи за много аутфити и аз поне няма да се огранича само до 3 варианта. Много съм “аз” в този цветови вариант, освен това са страшно удобни, което е голям плюс.

 

Какъв съвет би дала на по-смелите читателки на Edna.bg, които искат да експериментират и да носят такава обувка?

Човек трява да усеща нещата, да се усеща докъде са му пределите и докъде може да стига в еспериментите, но понеже това е маратонка-смелост за мен, може да се почне с по-консервативни визии, в които маратонката да остане акцент. И това няма да е по-малко смелост, защото в този вариант ще се види най-красивото от маратонката. Ще споделя тези варианти с вас. Бих си сложила костюм, с някакъв готин цветен чорап, с хубави очила - диотрични или слънчеви.

х
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Най-перфектният цвят на костюм за тази обувка?

Бих почнала с черен, за да сложа още цветни елементи - тишърт, чорапи, брошка. Другата крайност, която бих пробвала, е лилав костюм или лилаво сако и готина пола, за да се виждат чорапите.

В момента са много популярни клош крачолите. Как виждаш ти нещата - клош или прав силует за тази обувка?

Трябва човек да познава фигурата си и да не прави експерименти независимо от тенденциите. Всяка маратонка прави различен силуета на крака. Ако ти знаеш как изглежда твоят крак, не би трябвало да се подчиняваш на тенденциите. Аз съм мого ОК с разкроените панталони и смятам, че маратонката още повече привлича вниманието, когато се подава отдолу, защото ти абсолютно спонтанно искаш да се загледаш какво има под този широк крачол. Но ако на една дама с нисък ръст например това не ѝ е най-добрият вариант, защото ще я скъси допълнително, може спокойно да си избере по-прав силует и тогава маратонката пък по един абсолютно ясен начин ще бъде видима.

Антония Йорданова и новият Air Max Viva

Благодаря! Какъв съвет би дала на една дама за завършек?

Винаги казвам на дамите, че трябва ясно и точно да се вслушват в себе си.

Да усещат какво им се носи, да не се водят до такава степен от тенденциите, а да следват своя собствен радар. Смятам, че за всяка жена, която се интересува от мода малко или много, все пак има неща, които ѝ привличат вниманието повече. И когато си намери своето въдхновение - дори да е една маратонка или един тишърт, просто да си пусне фантазията, да експериментира и да направи нещо ново за себе си като резултат от това вдъхновение. Така според мен се ражда хубавият индивидуален стил.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти