Димитър Калбуров: Ключът към всяко сърце е да му се дава онова, за което винаги си е мечтало

Димитър Калбуров: Ключът към всяко сърце е да му се дава онова, за което винаги си е мечтало
Снимка: netinfo

Мария Николова

Димитър Калбуров е един от най-успешните съвременни български писатели. Бивш футболист, чийто талант в писането му проправя път към литературния свят, непоправим роматик и автор на някои от най-добрите разкази, които сме чели през последните години. След като се насладихме на предната му книга "Мамка му", сме убедени, че новата "Едно кило риалити" ще е още по-вълнуваща и вдъхновяваща. Ако сте посещавали литературното събитие "Пощенска кутия за приказки", което регулярно се провежда в различни български градове, със сигурност сте останали очаровани от магнетичния му глас, с който чете своите произведения и прецизната интонация, с която уцелва всяка емоция на публиката. Димитър Калбуров определено е слабост на екипа на Edna.bg, затова точно преди премиерата на новата му книга, ние решихме да му зададем няколко въпроса - за него, за писането, за любовта и живота...

Ето го и резултата:

Новата ти книга се казва „Едно кило риалити“. Какво да очакваме из страниците ѝ. A предлагали ли са ти да влезеш в риалити формат и как си настроен към идеята да имаш подобно участие?

Димитър Калбуров: Книгата е сборник с разкази, наръчници и много практични съвети „как да“. Смея да твърдя, че ако успявах да си ги спазвам всичките, щях да си живея много щастлив живот.

Не съм получавал подобни предложения, но определено има предавания, които харесвам и в които бих участвал срещу много пари или желирани бонбони.

Снимка: netinfo

Героите в разказите ти винаги са, така да речем – с лош късмет. Винаги в края на историята им се случва нещо, което ги отдалечава от първоначалната цел. В този ред на мисли – какъв късмет смяташ, че носиш ти в живота си? И имаш ли някакви твои ритуали, за да го задействаш в положителна посока?

Димитър Калбуров: Героите трябва непрестанно да се сблъскват с несполуки, за да са забавни и интересни. В истинския живот определено бих казал, че съм късметлия, защото имах щастието да срещна прекрасни хора, които... да не се изхвърлям и да казвам тежка дума, биха ми дали двайсет лева назаем, след като сериозно го обмислят.

Снимка: netinfo

Разкажи ни за Димитър Калбуров и любовта. Знаем, че почитателките на писателя Димитър Калбуров са много, но какво е условието Edna жена да покори сърцето на човека Димитър Калбуров?

Димитър Калбуров: Ключът към всяко сърце е да му се дава онова, за което винаги си е мечтало. Да те докосват, прегръщат и целуват по начина, по който искаш. Да те гледат сякаш си най-великото създание на света, макар да е пределно ясно, че не си. Ей такива наглед обикновени, но велики неща.

Снимка: netinfo

Винаги ли пишеш неща, които знаеш, че жените обичат да чуват?

Димитър Калбуров: По-скоро не. Дори бих казал, че не си избирам сам нещата, които да пиша. Или ми се случва нещо, или виждам друго и останалото се случва от самосебе си. Поне така е с текстовете, в които е намесена любовта.

Снимка: netinfo

Разкажи ни повече за „Пощенската кутия за приказки“. Защо любителите на литературата трябва да дойдат 24 ноември в Sofia Live Club?

Димитър Калбуров: Пощенска кутия за приказки е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. От онези събития в живота, чиито всяка секунда си е струва. Ако мога да опиша Кутията с една дума, то тя би била Щастие. А щастието е любов. Тези, които са идвали, знаят защо трябва да дойдат, а онези, които никога не са идвали... време им е. Енергията на публиката, която посещава събитията е мечта за всеки артист.

Снимка: netinfo

Знаем, че винаги четеш сам своите разкази пред публика. Но ако можеш да избереш една известна личност, която да прочете твой разказ в „Пощенската кутия за приказки“, коя би била тя и защо? Можеш да се развихриш и със световна звезда.

Димитър Калбуров: Джена Джеймисън, но като млада. И не е необходимо дори да чете. Даже и да е Пощенска кутия за приказки, ако ме разбирате. Малко се отклоних от въпроса, но то не може само със сериозни отговори.

Снимка: netinfo

Читателките на сайта Edna.bg са зрели, модерни и вдъхновяващи жени. Какво послание би искал да им отправиш.

Димитър Калбуров: Да си следват мечтите с чисто сърце. Тогава дори да не получат точно онова, което са искали, вселената ще им предложи нещо друго, вероятно по-добро.

Припомнете си още: Димитър Калбуров представя новата си книга "Едно кило риалити"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти