Димитър Калбуров: Ключът към всяко сърце е да му се дава онова, за което винаги си е мечтало

б
Снимка:

Мария Николова

Димитър Калбуров е един от най-успешните съвременни български писатели. Бивш футболист, чийто талант в писането му проправя път към литературния свят, непоправим роматик и автор на някои от най-добрите разкази, които сме чели през последните години. След като се насладихме на предната му книга "Мамка му", сме убедени, че новата "Едно кило риалити" ще е още по-вълнуваща и вдъхновяваща. Ако сте посещавали литературното събитие "Пощенска кутия за приказки", което регулярно се провежда в различни български градове, със сигурност сте останали очаровани от магнетичния му глас, с който чете своите произведения и прецизната интонация, с която уцелва всяка емоция на публиката. Димитър Калбуров определено е слабост на екипа на Edna.bg, затова точно преди премиерата на новата му книга, ние решихме да му зададем няколко въпроса - за него, за писането, за любовта и живота...

Ето го и резултата:

Новата ти книга се казва „Едно кило риалити“. Какво да очакваме из страниците ѝ. A предлагали ли са ти да влезеш в риалити формат и как си настроен към идеята да имаш подобно участие?

Димитър Калбуров: Книгата е сборник с разкази, наръчници и много практични съвети „как да“. Смея да твърдя, че ако успявах да си ги спазвам всичките, щях да си живея много щастлив живот.

Не съм получавал подобни предложения, но определено има предавания, които харесвам и в които бих участвал срещу много пари или желирани бонбони.

g
Снимка:

Героите в разказите ти винаги са, така да речем – с лош късмет. Винаги в края на историята им се случва нещо, което ги отдалечава от първоначалната цел. В този ред на мисли – какъв късмет смяташ, че носиш ти в живота си? И имаш ли някакви твои ритуали, за да го задействаш в положителна посока?

Димитър Калбуров: Героите трябва непрестанно да се сблъскват с несполуки, за да са забавни и интересни. В истинския живот определено бих казал, че съм късметлия, защото имах щастието да срещна прекрасни хора, които... да не се изхвърлям и да казвам тежка дума, биха ми дали двайсет лева назаем, след като сериозно го обмислят.

g
Снимка:

Разкажи ни за Димитър Калбуров и любовта. Знаем, че почитателките на писателя Димитър Калбуров са много, но какво е условието Edna жена да покори сърцето на човека Димитър Калбуров?

Димитър Калбуров: Ключът към всяко сърце е да му се дава онова, за което винаги си е мечтало. Да те докосват, прегръщат и целуват по начина, по който искаш. Да те гледат сякаш си най-великото създание на света, макар да е пределно ясно, че не си. Ей такива наглед обикновени, но велики неща.

g
Снимка:

Винаги ли пишеш неща, които знаеш, че жените обичат да чуват?

Димитър Калбуров: По-скоро не. Дори бих казал, че не си избирам сам нещата, които да пиша. Или ми се случва нещо, или виждам друго и останалото се случва от самосебе си. Поне така е с текстовете, в които е намесена любовта.

g
Снимка:

Разкажи ни повече за „Пощенската кутия за приказки“. Защо любителите на литературата трябва да дойдат 24 ноември в Sofia Live Club?

Димитър Калбуров: Пощенска кутия за приказки е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. От онези събития в живота, чиито всяка секунда си е струва. Ако мога да опиша Кутията с една дума, то тя би била Щастие. А щастието е любов. Тези, които са идвали, знаят защо трябва да дойдат, а онези, които никога не са идвали... време им е. Енергията на публиката, която посещава събитията е мечта за всеки артист.

g
Снимка:

Знаем, че винаги четеш сам своите разкази пред публика. Но ако можеш да избереш една известна личност, която да прочете твой разказ в „Пощенската кутия за приказки“, коя би била тя и защо? Можеш да се развихриш и със световна звезда.

Димитър Калбуров: Джена Джеймисън, но като млада. И не е необходимо дори да чете. Даже и да е Пощенска кутия за приказки, ако ме разбирате. Малко се отклоних от въпроса, но то не може само със сериозни отговори.

б
Снимка:

Читателките на сайта Edna.bg са зрели, модерни и вдъхновяващи жени. Какво послание би искал да им отправиш.

Димитър Калбуров: Да си следват мечтите с чисто сърце. Тогава дори да не получат точно онова, което са искали, вселената ще им предложи нещо друго, вероятно по-добро.

Припомнете си още: Димитър Калбуров представя новата си книга "Едно кило риалити"

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент