Създадено за Орехите

Дядо Коледа – вълшебник на мезетата

Ооо, да, отново е време за вълшебства! В края на декември, когато всичко е светлина, блясък и уют и очакванията са насочени към пълния с подаръци чувал на Добрия старец, е редно да го поканим на трапезата си и да му отдадем заслуженото и като вълшебник на вкуса. С него можем да създадем ефектно плато от мезета, което ще придаде коледен блясък на празничната маса и ще погали и окото, и небцето на всеки около нея.

И за да бъдем в тон с посланието за споделеност, което Коледа носи, може да превърнем приготвянето на празничното плато в новата семейна коледна традиция. Така всеки вкъщи ще може да прояви своята творческа сила и да участва в създаването на истинско кулинарно произведение на изкуството.

Какво е нужно? Селекция от мезета, остър нож и чифт уверени ръце, които да ги нарежат на тънко. Сирена и различни видове крекери, маслини, няколко стръкчета пресни подправки, въображение и сръчни пръсти, за да подредят цялото това хаотично изобилие в красива картина. Формичките за коледни сладки също ще ви влязат в употреба, така че не бързайте да ги прибирате след голямото сладкотворене.

Ние, както винаги, сме тук с готова идея, която вие просто да претворите вкъщи. Само помнете – платото се реди на пълен стомах!

Звездата в празничния чувал с мезета на нашия Дядо Коледа са продуктите от новата „Майсторлъшка серия“ на „Орехите“ – луканка, суджук, бабек, старец и сушеник. Те се отличават с богат, неподражаем вкус благодарение на букета от ароматни подправки. Всички продукти са приготвени от 100% българско месо и нямат добавени изкуствени оцветители. Не съдържат ГМО, соя, глутен, глутамат и лактоза.

Новата „Майсторлъшка серия“ продължава традицията на „Орехите“ да предлага на потребителите продуктите, които предпочитат – само от подбрано месо, с традиционен български вкус, създаван от старите майстори.

Към тях на празничното плато добавихме и тънки резенчета гастро шпек „Орехите“ – да има от всичко.

Орехите
Снимка: Mate Kitchen

Разбира се, ограничения в мезетата няма. Добавете от това, което вие и гостите ви обичате. Важното е да може да се хапва с ръка, за да не спират разговорите и смехът; да е разнообразно, за да бъдат доволни и най-капризните; да е изобилно, за да не ставате от масата.

Какво друго ли – само пожелания за здраве и берекет! И да ви е вкусно, разбира се!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти