Дара Екимова трогва с красиво послание към баща си; Дакота Джонсън ни кани в бохемския си дом и още (Плейлистът на Edna #11)

Дара Екимова
Снимка: Валентин Даневски

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

В минало време

Следващият албум на OneRepublic се забави повече от очакваното, но през май 2020 групата най-после ще зарадва феновете си с “Human”. С новината за музикалната им колекция дойде и сингълът “Didn’t I”, който разказва за призрака на изгубена любов. Той витае в уютна старинна къща, където проследяваме вокалистът Райън Тедър и останалите момчета от бандата.

Семеен албум

След като през 2019 записа „Мой свят“ заедно с вокалите на своя баща, 17-годишната Дара Екимова му посвещава още едно изпълнение. В „За теб“ тя споделя със свой авторски текст най-личните си емоции след загубата на Дими, докато изглежда зряла и стилна в черно-бялия клип, режисиран от Bashmotion. То включва и домашни кадри от нейното детство, още по-трогателни заради музиката, композирана от Преслав Атанасов.

Шумно завръщане

„Пази тишина“ е вторият сингъл на Yanna или Яна Сабанова, а с него дава по-успешна заявка да бъде сред имената, които заслужава да следим. Парчето на 17-годишната изпълнителка, която държи рекорд за най-млад участник, стигнал до финал в „Гласът на България“, е за стереотипите в обществото и излишният шум, който вече всеки може да създава, а идеите ѝ оживяват с няколко образа във видеото.

КИНО

Разчистване на сметки

Черната вдовица е готова да разкаже истинската си история през май и се надяваме това да не се окаже следващия филм с отложена премиера тази пролет. В едноименната лента за героинята на Marvel Скарлет Йохансон се връща към сестрите си по съдба от живота преди Отмъстителите, а вторият трейлър ни показва и причината – старият ѝ враг, злодеят Таскмастър, когото се чувства длъжна да спре преди той да жертва още хора за своите експерименти.

Мистериите на джунглата

Дуейн Джонсън и Емили Блънт са неочаквано добър тандем в „Круиз в джунглата“, който очакваме в края на юли. Обещаващата продукция на Дисни ще ни пренесе на приключение в Амазонската джунгла, където в ролите на капитан на туристическо корабче и изследователка двамата ще търсят тайнствено дърво със силите да лекува всичко. А комбинацията от небрежния чар на Джонсън и изтънчената смелост на Блънт изглеждат като подходящото хапче за света след изпитанията през пролетта.

Философия за деца и възрастни

След „Отвътре навън“ и „Тайната на Коко“ студиото на Pixar се е отправило към нов успех с новата си анимация „За душата“, която трябва да излезе по кината през юни. Сериозната тема в сюжета този път е животът след смъртта, представена чрез героя Джо Гарднър (с гласа на Джейми Фокс) – учител по музика, който почти сбъдва мечтата си да свири джаз на сцена. След внезапната му смърт обаче неговият дух е изпратен в „Семинар за душата“ преди да отпътува отново към земята.

ОЩЕ

Уют на хълма

Новият звезден домакин, който гостува във видео рубриката “Open Door” на “Architectural Digest” е Дакота Джонсън. За целта тя отваря вратите на холивудския си дом, но ако сте очаквали бляскав лукс, може би ще се разочаровате. Къщата на актрисата е светла и на пръв поглед непретенциозна, а винтидж мебелите, комбинирани с предмети от дърво и зеленината отвън превръщат жилището в истински бохемски рай.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти