Създадено за eMAG

Дамски маратонки – модни тенденции за лято 2022

f
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Когато говорим за модерни дамски маратонки, неизбежно споменаваме гигантите, като Nike, Adidas, Puma, Balenciaga, Veja. Ето какви тенденции предлагат те за лятото на 2022 г.

Дебели подметки

Ако обичате удобството на дебелите подметки, имаме добра новина за Вас – те остават актуални и през този сезон. Такива модели застанаха начело на сезонните каталози на Puma. Те ще Ви осигурят малко повече височина и предизвикателната визия, от която всички понякога имаме нужда.

Бели маратонки

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Класика, класика и пак класика! Белите маратонки едва ли скоро ще слязат от модния подиум, така че заложете смело на такава инвестиция. Цветът е актуален както за типично спортните, така и за градските дамски маратонки, така че можете да ги носите и на тренировка, и на парти с приятели. Освен че са изключително удобни, белите маратонки са и универсални и можете лесно да ги комбинирате с всичките си любими дънки, къси панталони и ежедневни рокли.

Цветни маратонки

За всички любители на нестандартната и предизвикателна визия в тенденциите при дамските маратонки през лято 2022 г. са включени и наистина ултраярки цветове. Харесвайте смело жълто или розово, неоновозелено или синьо. Тази година обаче те са по-скоро акцентни, отколкото водещи в обувките. Което вероятно е по-добре, защото специалистите съветват да изберете един основен цвят с няколко пъстри добавки и така да създадете свеж и минималистичен, модерен стил. Друг модерен вариант са щампите на цветя – такива пъстри, весели маратонки показаха едновременно Adidas и Marimekko, както и първата колекция обувки на FARM Rio.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Пастелни цветове

Можете да си доставите малко по-изтънчено удоволствие с чифт дамски маратонки в пастелни цветове. Такива сладки и свежи модели показаха Gola и TOMS.

Добрите стари високи баскетболни маратонки

Ако харесвате класическата визия на високите баскетболни кецове и маратонки, то съвсем спокойно можете да продължите да ги носите и през това лято. Разбира се, в тази област най-добри са дизайнерите от Nike. Nike Blazer Mid '77 Vintage застават отново на модната сцена и можете да ги носите както в класически, така и в по-съвременни цветове.

s
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Маратонки с велкро

Дойде време в света на възрастните да влезе и закопчаването с велкро, което обикновено присъства най-вече при детските модели. Ако Ви е завладяла носталгията по училищните години или просто обичате бързото и лесно закопчаване, значи Вашето време е дошло. Моделите за възрастни с велкро са също толкова готини и функционални, колкото всички останали модели маратонки. Може да се закопчават само с велкро или с комбинация от лепенки и връзки, като например ниските маратонки Adidas Forum от Adidas.

Плетени маратонки

Разбира се, че за горещите дни е най-удачно да имате чифт плетени маратонки. Те са леки и прохладни и в същото време осигуряват онзи спортен шик стил, който толкова обичате – особено по време на дългите летни разходки или на тренировките на открито.

Зелени маратонки

Не, тук няма да говорим за цвета на обувките, а за опазването на околната среда, което все повече се превръща в стандарт за производителите. Еко маратонките са продукт на устойчиво производство, което се стреми да използва колкото се може повече рециклирани и рециклиращи се материали, безотпадни технологии и възобновяеми източници на енергия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти