Даян Кийтън сбъдва младежка мечта, Хелън Мирън с короната на Екатерина Велика и обратното броене на Лени Кравиц (Плейлистът на Edna #29)

Даян Кийтън
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Летен Лени

Помним тази песен още от миналия юли, когато “5 More Days ‘Til Summer” излезе като сингъл от предстоящия тогава албум на Лени Кравиц “Raise Vibration”. Сега имаме повод да си припомним парчето не само заради сезона, но и новия му клип. Заедно с текста на песента видеото разказва за здраво работещия човек, който отново се чувства свободен през лятото, а само няколко кадъра са достатъчни, за да усетим витамин Д.

Право в сърцето

“The Archer” е поредният сингъл от новия албум на Тейлър Суифт “Lover”, който се очаква на 23 август. В новата си песен певицата отново показва своята меланхолична страна и се връща към синтпоп звученето от албума “1989”. Тейлър признава, че песента е доста лична и забелязвайки, че винаги поставя подобен тип песни под №5 в албумите си, позицията е отредена този път за “The Archer”.

Рок носталгия

Още един изпълнител, който скоро ражда нова музикална колекция, е Лиам Галахър. Вторият му солов албум след членуването в Oasis се казва “Why Me? Why Not.”, а преди излизането му на 20 септември слушаме баладичното “Once”. То звучи като едно от най-добрите парчета на Лиам и разказва за лесните години преди славата и птичето, което кацва на рамото веднъж.

КИНО

Две велики жени

Още един минисериал на HBO, който се нарежда в списъка ни за гледане, е „Екатерина Велика“. Тази есен в продължение на 4 епизода Хелън Мирън влиза в образа на императрицата. Носителката на „Оскар“ ще представи царуването на жената с желязна воля, довело до Златния век на Русия в края на XVIII в.

Давай, Кийтън

Даян Кийтън е Марта – болна от рак жена, която решава да прекара последните си дни в райското място за пенсионери Сън Спрингс. Като всеки член на общността, тя трябва се включи в някаква дейност, а разбирайки за миналото ѝ на мажоретка, нейната нова съседка Шерил (Джаки Уийвър) дава идея на Марта да грабне отново помпоните. Без да е нужно да подкрепят като мажоретки друг, освен себе си, двете жени се впускат в основаването на нов клуб, а „Помпони“ иска да докаже, че за сбъдването на мечти няма възраст.

Привет, съседе

Биографичната драма “A Beautiful Day In The Neighborhood” разказва за обичания от всички американци Фред Роджърс – телевизионен водещ на детски програми, при когото циничният журналист Лойд Вогел е изпратен, за да напише материал. След като прекарва време с позитивния водещ обаче светогледът му се променя, а това слага началото на едно истинско приятелство. Г-н Роджърс може да не докосва носталгична струна у нас, но друг стимул за гледане е ролята, която вероятно ще изстреля Том Ханкс сред основните имена през следващия сезон на наградите.

ОЩЕ

Красивите тайни на Лив Тайлър

Магнетичната актриса ни отвежда в банята на нюйоркския си дом, където пред камерата на Vogue разказва за това как поддържа лицето си. Предвид страхотния вид на 44-годишната звезда без грим, наостряме уши за 25-степенната грижа (!) на Лив, която казва: „Ако не бях актриса, щях да стана козметик“. Почистваща пяна, маски за лице, конопено масло и зелен сок от целина, спанак и краставица са сред основните продукти за грижа, в силата на които ще се убедим и когато гледаме отблизо Лив Тайлър тази есен в „Към звездите“ редом до Брад Пит.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти