Да подариш емоция за Коледа - кои са най-добрите подаръци тази година?

Коледа подаръци празници
Снимка: iStock

Коледа, онова вълшебно време от годината, когато ни се струва, че всичко е възможно, отново наближава. Дори да не си най-заклетият фен на този период, още в началото на декември се усещаш някак завладяна от увеличилите се светлинки наоколо, приповдигнатото настроение и по-честите усмивки. 

С началото на месеца се настанява и желанието да забавим темпото, да се наслаждаваме на снежинките спокойно с чаша горещо какао и на повече време с любимите си хора. Вместо това обаче, сякаш ускоряваме оборотите. Бързаме да приключим всички задачи до края на годината, изнервяме се от тълпите по магазините и в крайна сметка избирането на подаръци се оказва често напрягаща и дори непосилна задача. Къде тогава остава магията на празника?

През тази година решихме да се допитаме до един от най-големите портали в онлайн търговията - Grabo.bg, за да ни подскаже няколко оригинални идеи за подаръци. Защото е ясно, че така ще си спестим доста олелия по магазините - пазаруването онлайн показва своите предимства особено преди Коледа. 

Коледа семейство празници
Снимка: Pexels

За любителите на адреналина 

Това са хора, които просто скучаят, ако няма някакво предизвикателство, препятствие за преодоляване, височина, бързина или каквото и да било друго обстоятелство, ускоряващо пулса над 120. Всеки има поне един познат, на когото всяка година се чуди какъв подарък да измисли. Ако веднага се сети за такъв човек, имаме няколко подходящи идеи, от които все още може да не си се възползвала.

Екстремно шофиране на дрифт автомобил или пък на моторна шейна в планината. Хубави гледки, скорост и мирис на изгорели газове. Да, някои хора имат нужда точно от това, за да се почувстват живи. 

Имаш приятел с фобия от летенето? Защо тази година не му подариш симулативен полет с авиосимулатор? Възможността да управлява самолет и да държи нещата, които го плашат, в свой контрол, може пък да помогнат срещу фобията. Ако ли пък не, със сигурност, ще се радва да „полети” без да се отлепя реално от земята. 

Един не толкова екстремен вариант е и полетът с балон, в който можеш да правиш компания и ти. Достатъчна височина за ускорен пулс, красиви гледки от високо и в крайна сметка - незабравим спомен за нещо, което едва ли ще преживеете пак. Малко вероятно е балоните да се върнат като основно средство за придвижване, нали така? Не забравяйте само да се облечете добре и да пазите ушите си от студа.

Коледа празници
Снимка: Pexels

За по-спокойните натури

Стигаме и до по-големия процент хора, които предпочитат по-спокойните занимания и подаръци, които да не подсказват с нищо възможността да си счупят врата. Като казахме врата… Да! Идеята за масаж въобще не е лоша. Даже е силно препоръчителна, ако се допитате до повечето квалифицирани рехабилитатори. Ежедневие цял ден на компютъра? Или пък работа с целодневно стоене на крак? Всички имаме такива приятели, които се оплакват постоянно от болки в гърба, врата, китката. Ето я чудесната идея за подарък - масаж! Дали на цяло тяло или пък само на гръб, дали с шоколад, зехтин, кокос, майонеза, варианти има много, така че изборът ще е пребогат. 

Коледа празници
Снимка: Pexels

За авантюристите по душа

Стигаме и до тези приятели, които винаги имат по един стегнат куфар вкъщи, в случай че някой каже: „Хайде да пътуваме!“. За тези хора пътуването е начин на живот и единственият смисъл, който прави ежедневието относително поносимо. Ясно е, че при тях най-широка усмивка ще предизвика едно пътешествие. Екскурзия до Египет, Дубай, Йордания или пък някъде по-близо из така любимата Европа - ти ще решиш къде, защото най-вероятно ще стягате багажа заедно. Какъв по-хубав подарък от това да се насладите на споделени емоции в непозната държава или пък в любимо местенце извън родината. Чужд език, нови места, различна храна - това винаги дава добър рестарт, дори да не си най-запаленият пътешественик.

Коледа празници
Снимка: Pexels

Разбира се, за да подариш споделено преживяване, не е нужно да биете 1000 км. Някоя спа почивка в планината или до топли минерални извори със сигурност ще прогони бързо мислите за вируси, задачи, проблеми. Идеята е чудесна и за подарък за твоите родители или тези на половинката. Към спа пакета можеш да добавиш и медицински процедури и задължително указание за хубав сорт червено вино. Все пак виното върви прекрасно с всеки подарък, нали?

Истината е, че идеи за подаръци има много. Витрините и интернет пространството са затрупани с всякакви предложения, които да купиш. Но самото пазаруване съвсем не е същността на празника. Основното си остава емоцията. Близостта на любимите ти хора, техните усмивки, хубавата храна, топлата къща - това винаги ще бъде най-ценното за Коледа. И ако успееш с твоя подарък да зарадваш нечие сърце или да улесниш живота му, да го предизвикаш с нещо ново, да го накараш да си спомни или пък да си създаде нови спомени, всичко това ще бъде твоята лична щипка магия в тайнството на коледните празници.

Коледа празници
Снимка: Pexels

Виж всички идеи за оригинални коледни подаръци тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти