Чуйте Вселената

Чуйте Вселената
Снимка: netinfo

За първи път в България ще бъде проведено интердисциплинарно събитие от ново поколение. То се нарича Усещане за Вселена и ще се случва от утре, между 15 и 21 ноември. 

Инициатор на събитието е фондация Re:, която го осъществява съвместно с CERN и няколко български институции - Националният музей “Земята и хората”, Софийският университет, Националната художествена академия, Робопартанс, British Council и много други съмишленици.

Усещане за Вселена се открива тази събота с песните на Космическите гласове на България и Нели Андреева, с музиката на хормона на любовта (окситоцин) и с органово изпълнение на проф. Ганка Неделчева. 

И всичко това като част от театрален спектакъл, режисиран от Гергана Димитрова. 

Шестдневната програма на Усещане за Вселена представя изложба на произведения на изкуството инспирирани от науката, поетична вечер и танцов спектакъл, лекции и дискусии за достиженията на човешкия дух.

По време на седмицата Усещане за Вселена ще видите постоянна изложба Art@CERN (Изкуство в CERN), лекция и дискусия с Леандър Литов, Майкъл Хох, Христо Колев, арт-инсталация и анимация, училище за деца от Робопартанс, озвучаване на данните от Големия андронен колайдер. 

Освен да разгледат експозициите, да присъстват на различни представяния и да участват в открити дискусии, посетителите на Усещане за Вселена ще могат да се подложат на неврофизиологичен тест на място с Хормона на любовта

Място: Националния музей "Земята и хората", време: 15-21 ноември 2014

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти