Специално

Chilli Hills излъчиха победител на лютите надяждания за годината

чили
Снимка: iStock

Трайко Трайков грабна титлата Кралят на лютото за 2023 по време на „Люта Коледа във фермата“

През изминалия уикенд се проведе последната серия събития „Люта Коледа във фермата“, организиран от българският бранд за люти крафт продукти Chilli Hills. Фермата в село Долни Лозен бе превърната в истинско коледно селце, където гостите имаха възможност да дегустират и закупят различни продукти от над 10 бранда: вино и мезета, маслини, зехтин, истински шоколад за пиене, здравословни десерти, млечни продукти и много други.

Всеки следобед имаше концерти на живо със звезди като Дидо, Ния, Greesh, оркестър Зор Мажор.

Малките посетители се забавляваха като пекоха коледни бисквити с аниматор готвач.

Проведоха се и конкурси за домашна ракия, вино и лют сос, които бяха оценявани от компетентно жури, а победителите си тръгнаха с 500 лева в предметни награди.

Черешката на тортата бе последното надяждане с люто за 2023, което е запазена марка на Chilli Hills. В THE HEAT CHALLENGE BY SPRITE участваха десет смелчаги, сред които и една дама. Състезателите трябваше да изядат различни видове люти чушки и крекери без да отпиват никаква течност. Последното предизвикателство беше поглъщането на 5 от най-лютите чушки в света, каролина рийпър. С предизвикателството пръв се справи Трайко Трайков от София, който си тръгна с огромен чек и много предметни награди.

„За нас беше истинско предизвикателство да превърнем фермата ни за люти чушки в подходящо място за фестивал. Построихме всичко от нулата – под, щандове, зона за храна, отопление, детски кът. Благодарен съм на всички партньори, които се включиха и най-вече на хората, които ни посетиха! Фестивалът показа, че има глад за подобни събития на открито, така че скоро очаквайте новини за догодина“, сподели Александър Кюркиев, собственик на Chilli Hills, по известен сред приятелите си като Сандомакс.

chilli
Снимка: Chilli Hills

През следващата година организаторите планират Великденски базар и големи международни събития, които да се случват на територията на фермата.

Chilli Hills Farm & Open Spacе се намира в с. Долни Лозен, ул. Маркова Ливада. До нея може да се стигне с кола (20 мин. от центъра на града), или с градски транспорт. Разположенa е на площ от 7 000 m2 в началото на селото с уникална гледка към София и Стара Планина.

За Chilli Hills

Любимият на всички бранд за люти крафт продукти Chilli Hills е символ на качество, съвременен дизайн и любов към лютото. През последните 10 години Chilli Hills се превърна в пример и успешно вдъхновява младите и активни хора в България и не само!

Chilli Hills стартира като търговска марка в началото на 2014-а година и от тогава оперира като бутикова ферма, в която се отглеждат редки видове люти чушки от цял свят. В рамките на няколко часа след брането им, те се обработват и консервират под формата на люти сосове, пасти, маринати и много други разнородни продукти.

Основната цел на Chilli Hills е да допринесе за развитието на лютата култура в България като също така даде роден качествен лют продукт на световния пазар на лютото.

Собствената линия „Бalkan Hot Sauce“налага първия занаятчийски лют сос в България, който е и официално най-лютият продукт в страната.

 От началото на месец Октомври, Chilli Hills отвориха и новата си ферма, която е отворена за посещения и организация на събития.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти