Създадено за DOVE

Четири стъпки към лятна свежест без изпотяване

Четири стъпки към лятна свежест без изпотяване
Снимка: iStock/Getty Images

Колкото и да изглежда невероятно в студената пролет, в която повече искаме да прегърнем парното, отколкото да се съблечем по тениска, лятото все пак ще дойде. И не само ще дойде, но ще донесе със себе си онази лепкава, внезапна жега, която ни облива в пот дори и ако току-що сме излезли от банята.

Всяка година този сюжет се повтаря и някак ни сварва неподготвени за неравната борба с високите температури и тяхното естествено следствие – чувството, че се сваряваме в собствената си кожа. В този сюблимен момент въпросът, който най-често си задаваме, е „Как да задържа усещането за свежест въпреки непоносимата жега?“ Отговорът всъщност не е никаква тайна, а по-скоро е комбинация от трикове, с които ще ви запознаем в следващите редове.

Хидратация и само хидратация

Снимка: iStock/Getty Images

При високи температури, които ни карат да се чувстваме некомфортно, да сме хидратирани е не просто трик, а истинска стратегия за добро физическо състояние. Изпотяването е естетически неприятно, но е и опасно, ако е прекалено, а при големи жеги няма как да не се потим обилно. Затова, носете си винаги бутилка вода в чантата или пък домашна лимонада. Имайте предвид, че прекаленият прием на вода може да има обратния ефект поради извеждането от тялото на минералите, естествено съдържащи се в кръвта. Затова по-добре редувайте водата с други течности (безалкохолни!), като айран, домашни лимонади и фрешове.

Облекло, което диша с нас

Снимка: iStock/Getty Images

В жегите възможно най-голямата грешка е човек да си облече нещо, направено от спарваща, изкуствена материя. Ако почерпим опит от хората, живеещи целогодишно на места с високи температури, ще видим, че те винаги залагат на естествени материи, като лен, памук или коприна. Същото следва да направим и ние през лятото, тъй като този тип материи позволяват на влагата да се отвежда, не топлят допълнително и са прохладни сами по себе си. Избирайте широки, удобни дрехи – рокли, свободни панталони, потници и тениски, и ще преминете през жегата една идея по-леко.

Сиеста

Снимка: iStock/Getty Images

Неслучайно южните народи имат почивка по обед – тогава там става толкова горещо, че никой не минава по улиците и най-естественото нещо е човек да лежи на хладна сянка. И дори и тук да нямаме официална традиция за сиеста, можем поне да си спестим ходенето по улиците на обед, когато слънцето е най-силно. Стойте на закрито и прохладно, а ако все пак се наложи да излезете, изберете по-сенчести маршрути. Никой няма полза от това да припаднете от топлина, докато кръстосвате града в морната жега.

Дезодорант против изпотяване

В разгара на лятото дори и гореописаните стратегии не помагат срещу изпотяване. Да, ще стоим на хладно и ще пием лимонада, но когато температурата на въздуха навън е толкова висока, всяко показване на носа извън климатика е гаранция за обилно потене.

При това положение има само един верен ход – дезодорант против изпотяване, който наистина – ама наистина! - предпазва от такова в продължение на до 72 часа. Разбира се,  всички сме ползвали и ползваме дезодорант против изпотяване, така че какво ново и впечатляващо може да има в един такъв продукт?

Снимка: Dove

Е, Dove знаят как да привлекат вниманието ни и този път не изневеряват на стила си, лансирайки на пазара серия дезодоранти с нова патентована технология за още повече грижа* за подмишниците, дори и след бръснене (*спрямо добре познатата формула с ¼ хидратантен крем). В новите продукти активните съставки са по-малки и по-стабилни, което съответно ги прави по-ефикасни срещу изпотяване с още повече защита.

Освен това Dove променят и съотношението между активните съставки и тези, вложени за грижа и хидратация на кожата, като в новата серия Dove Advanced Care съставките, дразнещи кожата, са с намалено количество, а тези, оказващи грижа за подмишниците, са увеличени с 23%. Резултатът е впечатляващ – дезодорант Dove Advanced Care с 0% алкохол, тройно хидратираща грижа и защита от изпотяване до 72 часа!

Хубаво е да четем такива новини преди настъпването на лятото и да знаем, че имаме полезен ход, който дори можем да носим в чантата си – редом до бутилката с вода. Съчетайте го с останалите съвети и високите летни температури може дори да ни се видят приятни!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти