Чарлийз Терон става безсмъртна, Мел Гибсън предотвратява обир, и още (Плейлистът на Edna #20)

Чарлийз Терон
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Сезонът на дините

Открива го Хари Стайлс с четвъртия сингъл от албума си “Fine Line”. “Watermelon Sugar” носи вълнуващия и безгрижен полъх на топлия сезон - чувстваме го и от клипа, който ни навежда на мисли за море, любов…и още нещо. Признаваме си, че имаме слабост към тази песен, още откакто я чухме за първи път още миналата година, и вече спокойно можем да я обявим за химн на лято 2020!

Дъждовно-музикална буря

“Rain On Me” е първата обща песен на Ариана Гранде и Лейди Гага, чийто нов албум “Chromatica” излиза на този петък, 29 май. Парчето е вторият сингъл от музикалната колекция и след “Stupid Love” потвърждава, че албумът ще ни кара да танцува повече от предишните на Мама Чудовище. В клипа изпълнителките се изправят срещу дъжда като метафора на проблемите, а междувременно “Rain On Me” вече постави рекорд за най-слушана дамска колаборация в стрийминг платформите в първото денонощие от излизането си.

Заедно под дъгата

Sia продължава да изненадва приятно и със следващия си проект – филма “Music”, чиито сценарий и режисура са нейно дело. Тя изпълнява и песента “Together” от саундтрака му, а в клипа към нея се включва част от актьорския екип. В пъстрото видео виждаме Кейт Хъдсън като героинята си от филма Зу, която трябва да поеме изцяло грижите за полусестра си Музика – младо момиче от аутистичния спектър. В нейната роля е танцьорката Маги Зийглър, която сме свикнали да гледаме във видеоклиповете на Sia като нейното алтер его.

КИНО

Спасителен пояс

Докато филмовата индустрия чака своя рестарт, лентата, която най-вероятно ще постави новото начало, получи втори трейлър. „Тенет“ продължава да поддържа мистерията около ключовата дума от заглавието и нейното значение, но от кадрите получаваме малко повече представа за задачата на Джон Дейвид Уошингтън и Робърт Патинсън. Двамата лавират между времето и пространството на настояще и бъдеще, за да предотвратят трагични събития, заедно с Кенет Брана като мистериозен руснак и Клеманс Поези в ролята на учен. Стискаме палци това да е първото премиерно заглавие в кината на 17 юли (повече за плановете за завръщане в салоните вижте тук >>>).

Свръхсъщества на Земята

Чарлийз Терон е в пълна бойна готовност за поредния екшън, където обаче ще я гледаме като супергерой. В “The Old Guard” (или „Старият пазител“) тя е Анди - наемен войник със силата да се възстановява от всякакви рани. Начело на отряд от себеподобни тя ще се изправи срещу врагове, които искат да търгуват с овладяването на техните способности. Филмът, базиран на графична новела, можем да гледаме през юли в Netflix, а в него участват още Чиуетел Еджиофор, Матиас Шьонертс и др.

В окото на урагана

Към екшън жанра се завръща и Мел Гибсън, който никога не е твърде стар, за да облече полицейска жилетка. Във “Force of Nature” героят му Рей е бивш служител на реда, чийто деца (Кейт Бозуърт и Емили Хърш) се опитват да го евакуират заради предстоящ ураган. От бедствието обаче се възползват група престъпници, които се целят в 55 милиона долара на богат съсед от жилищната сграда. Докато Рей помага на полицаите, семейството е въвлечено в игра на оцеляване.

ОЩЕ

Ева в цирка

В екстремната си уелнес рубрика британският Vogue качва на следващо ниво тренировката на Ева Лонгория. 45-годишната актриса изпробва какво е да бъдеш на мястото на цирковите артисти върху трапеца и не само. Като човек, който все пак спортува, Лонгория се справя по-добре отколкото ние си мислим, че бихме се представили, ако изобщо оцелеем до края на експеримента – погледът ни щеше през цялото време да е като на 1 мин. и 45 сек. от видеото.

Евровизия се отлага, да живее Евровизия

Тазгодишното издание на песенния конкурс не се състоя, но по ирония на съдбата Евровизия все пак ще има. В края на юни ще можем да гледаме комедийната продукция на Netflix, вдъхновена от състезанието, със заглавие “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”. В нея Уил Феръл и Рейчъл МакАдамс са дует от Исландия, готов на всичко, за да представи страната си подобаващо пред Европа и света. Първи поглед към филма ни дава песента “Volcano Man” в изпълнение на двамата актьори, а към тях в лентата се присъединяват още Пиърс Броснан, Деми Ловато и др.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти