Целулитът след зимата

Целулитът след зимата
Снимка: Thinkstock

Д-р Катя Паскова

За всяка жена резултатът след зимното ядене е абсолютно ясен – качваме няколко килца, които пролетта се сещаме, че трябва да свалим, но понякога е безумно трудно. По-взискателните дами успяват, други просто ги оставят да са все още там и да се трансформират в упорит целулит.

Изследвания сочат, че българките са предразположени силно към образуването на целулит – цели 78,6% сред българските жени имат целулит. Дали е заради традиционната ни кухня, навици, спорт – няма значение. Акцентът тук се поставя на решението ни "Как да продължим?". Не забравяйте, че ако не промените нищо в хранителния си режим и спортните активности, целулитът няма просто ей така да изчезне. С годините метаболизмът ни се забавя и става все по-трудно да свалим натрупалите се мазнини. С две думи – ориентирайте ежедневието си към спорт и правилно хранене!

Пазарът е залят от предложения как да премахнем целулита. Сигурно са ви омръзнали онези банери, в които снимките са преди и след. Изглежда лесно, но определено не е. Първо правило – не си давайте парите на вятъра. Доста жени са изпробвали ефекта на мезотерапии за тяло, ултразвук терапии, дори радиочестота, както и различни мазила. Да не забравяме и антицелулитните масажи… За жалост, ефективността при тях е доста минимална и не засягат същността на проблема.

Важно да се знае, че не всяка мазнина по тялото непременно е целулит, а само тази, разположена най-повърхностно. И в действителност, точно този най-повърхностен слой мастна тъкан най-слабо се повлиява при намаляване на теглото. Това означава, че корекцията на теглото и третирането на целулита са два отделни проблема. Най-повърхностният слой мазнини най-трудно се повлиява от загубата на тегло. Именно поради това, трябва да се доверите на метод, който ще концентрира действието си върху това обстоятелство.

Най-новите тенденции в естетичната дерматология тази година сочат като най-резултатна терапията "акустични вълни".

Как действа?

Това е Edna добре позната и проучена в света технология за терапия на целулита. Процедурата е базирана на механичното действие на акустичните вълни върху фиброзните нишки на съединителната тъкан. Няма нарушаване целостта на кожата, без болка, т.е. процедурата е неинвазивна. Същевременно с това, категорично е доказано чрез няколко клинични проучвания, повлияването върху основните елементи на целулита – неравностите, причинени от изпъкналите мастни депа и фиброзните влакна, които ги обграждат.

Имайте предвид, че каквато и "помощна" алтернатива да изберете, предварително трябва да се осведомите за последствията.

Преди време нашумяла антицелулитна процедура беше LPG и с опита на времето дамите разбраха, че опитвайки се да премахнат целулита, са "получили" множество спукани капиляри. Същото се получава и след силен антицелулитен масаж. Спуканите капиляри са трудни за заличаване.

Най-успешно се премахват чрез известната система “Excel V”, която комбинира в себе си няколко лазера и прави възможно индивидуализирането на подхода и ефективността на процедурите. Не избирайте “на сляпо“, защото последствията биха били необратими!

Целулитът постоянно ни преследва, но не е невъзможен за преодоляване. Все пак, ако сте със силна воля и държите на добрия вид, заложете на правилен хранителен режим и ежедневен спорт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти