Бърз план за лесна организация на вечерята през лятото

Бърз план за лесна организация на вечерята през лятото
Снимка: iStock

Съставете си план за лятото! Никога не е късно да направим организация за топлите месеци, така че да се възползваме пълноценно от тях. Може би тази година отпуските ще са по-кратки, пътуванията ще са ограничени до голяма степен, но ние все така ще копнеем за море, слънце и вечерни разходки. Ето защо трябва да съумеем да съчетаваме натовареното си ежедневие с приятните мигове, отредени за удоволствия.

Как се вписва в тази програма подготовката за вечеря? Понякога се справяме трудно, несъмнено е така, но съществуват варианти, които ще ни улеснят значително.

Необходимо е просто да подредим приоритетите си и да имаме стимул да внесем известна промяна в стандартния си график. Всичко останало ще влезе в ритъм от само себе си.

1. Седмично пазаруване

Покрай извънредното положение мнозина си изградиха навик да пазаруват веднъж в седмицата, преценявайки от какви продукти има потребност семейството им. Това трябва да продължи през цялото лято, защото пести от времето ни и ни разкрива нови възможности за летни забавления.

Няма смисъл да отскачаме всеки ден до магазина, да се чудим кой ще успее да мине през него и да липсват зеленчуци или храни, които трябва да са ни под ръка в точния момент. Идеалният вариант е да преглеждаме актуалните седмични отстъпки в Кауфланд брошура например, за да си съставяме списъци и да набавяме нужните стоки за дома.

вечеря лято храна
Снимка: iStock

2. Меню за всеки ден

Когато се препичате на плажа през уикенда и се наслаждавате на питие, може да обсъдите с приятелки какво ще готвите следващите дни. Така може да обмените опит и да почерпите идеи. Използвайте удобно приложение за телефона, като Pepperplate например, за да си изготвяте меню и да не изпускате от контрол ситуацията. 

Ето как дори да излезе нещо непредвидено в уговорките, винаги може да реагирате светкавично.

3. Бързо, лесно, вкусно

В сезона на изобилието от плодове и зеленчуци, на морските деликатеси и леките предястия е толкова лесно да се сготви вкусна и питателна вечеря. Оставете сложните рецепти, които ще изискват присъствието ви около печката за есента и зимата.

Сега може да се възползвате от изгодните оферти за риба, която да приготвите за минути на скарата или барбекюто, за тиквички, патладжани и свежи салати, с които да обогатите менюто за членовете на фамилията.

вечеря лято храна
Снимка: iStock

4. Позволете да ви сготвят

Дали ще делегирате това право на порасналите деца или ще посетите заедно ресторант, това зависи от бюджета, с който разполагате и личните ви предпочитания. Все пак няма как само един човек от семейството да се нагърбва с тази задача, а задълженията трябва да се разпределят между всички. Удоволствието да се настаниш в заведение на въздух и да опиташ нова кухня, също е част от незабравимите мигове на лятото.

5. Черешката на тортата

Това е една прекрасна игра, в която може да включите няколко приятелски семейства. Опитайте веднъж в седмицата да си гостувате на ротационен принцип, като редувате домакинството и приготвянето на вечеря. Така всеки от вас ще бъде облекчен в избрания ден да бъде част от кулинарното приключение, без да участва в приготовленията му.

вечеря лято храна
Снимка: iStock

Ако задачата ви се струва непосилна за изпълнение през делничните дни, оставете удоволствието от тези споделени мигове за уикенда.    

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти