Български вечни песни

Български вечни песни
Снимка: netinfo

Летният театър в Борисовата градина в София ще посрещне почитателите на вечнозелените хитове на българската естрада, които ще чуят любими песни като "Повей, ветре", "Вървят ли двама", "Майчице свята" и много други.

В концерта "Българските евъргрийни от 70-те" (който ще се проведе на 22 юни (събота) от 19,00 часа) са включени песните на наши автори, композитори и изпълнители от периода 1970-1979 г.

Те ще бъдат изпяти от ученици по поп и джаз пеене на небезизвестната певица Румяна Коцева. Входът за събитието е свободен.

За да се настроят на седемдесетарска вълна, младите изпълнители се срещнаха на живо в импровизиран концерт в столичен клуб, на който присъстваха Михаил Белчев, Маргарита Хранова, Стефка Берова, Кирил Маричков, Ани Върбанова, Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Лиана Антонова и др.

Проектът "Българските евъргрийни" е поредица от ученически концерти и има за цел да представи образците на българската поп музика в различни етапи от нейното развитие, но с по-съвременни аранжименти, спомагащи за по-лесното им възприемане от новото поколение. През октомври миналата година се проведе и първото издание на инициативата, посветено на българската естрадна музика от 60-те години на миналия век.

Концертът тази събота се осъществява със съдействието на Столична община и подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти