Бръм, бръм, момичета! 6 автомобила, идеални (и изгодни) за жени

Бръм, бръм, момичета! 6 автомобила, идеални (и изгодни) за жени
Снимка: iStock

Мария Николова

Казват, че през различните периоди от живота й Edna жена има различни най-добри приятелки... Но има Edna приятелка, която е винаги до нас - и това е колата.

Обикновено се качваме на нея в ранните си 20 години, когато все още опипваме почвата на живота под краката си и търсим правилните житейски посоки, най-подходящи за нас. Шофираме, докато се наслаждаваме на етикета single lady и впоследствие - когато се обвържем сериозно и дадем свобода на чувствата и любовта си с половинката ни.

След това идва семейният живот, децата, колата се превръща в наш втори дом, в който балансираме между грижите за малките и времето, което си отделяме специално за нас.

В автомобила ни мечтаем, размишляваме, пеем, обмисляме новите си кариерни планове, слагаме си червило (когато не сме в движение, разбира се)... Автомобилът ни кара да се чувстваме истински жени - такива, каквито често се съмняваме, че можем да бъдем и такива, каквито всъщност сме! Защото живеем, работим, обичаме, гледаме деца и все си намираме недостатъци във всички тези направления!

Затова е и важно колата, която имаме да е сигурна, удобна, практична, бюджетна, да е изгодна, за да си я позволим с нашия стандарт на живот и най-важното - да ни носи удоволствие, докато я управляме - независимо дали ще прекараме в нея 1 час в задръстването или ще пътуваме до някое прекрасно кътче от страната със семейството.

Направихме подробен research сред водещите марки автомобили в България и октрихме кои са 6-те най-подходящи за дами коли през настоящата 2019 година. Ето и какво ще ви разкажем за тях...

Шкода Фабия (Skoda Fabia)

Бихме я нарекли кола-бонбон! Защото е сладка, малка, компактна! И макар да изглежда такава на пръв поглед, интериорът е приятно обширен, а големият панорамен покрив го прави да изглежда дори още по-голям. Това, че са компактни, не означава, че Фабия ще направи компромис с безопасността. Напротив!

При най-новия модел Фабия асистиращите системи са взаимствани от по-високия клас автомобили на марката. Фабия предлага ексклузивно модерни бензинови двигатели, комбинирайки удоволствие от шофирането и екологични ценности. 

Където и да погледнете, ще откриете практични въможности за съхраняване на вещи, включително хитри отделения и поставки. Мрежестите джобове отстрани на седалките са много полезни за съхраняването на дребни предмети.

Чешката автомобилостроителна компания Шкода я произвежда от 1999 година насам, което подсказва, че си имаме работа с тествана във времето кола, който комбинира опита и зрелостта и е идеален за жени, които търсят именно тези "авто ценности".

Снимка: Skoda

Фолксваген Поло (Volkswagen Polo)

Това е колата, която никога няма да те предаде! Polo умее да се напасва към теб и твоя начин на живот. Последният модел от 2018 година има повече асистиращи системи за безопасност в сравнение със своя предшественик, което значи, че държи под око всичко, което се случва наоколо.

Но истинският магнит за погледите си остава самият той. Това се случва благодарение на напълно новия дизайн със стремителна странична линия, динамични извивки и изцяло променени светлини. 

Той впечатлява с множество комфортни, сигурни и модерни решения. Накратко: Polo е автомобил, който превръща шофирането в истинско удоволствие. И е перфектен за жени - и за градско, и за извънградско шофиране.

Снимка: Volkswagen

Хюндай i20 (Hyundai i20)

Обожаваме този автомобил! Моделът i20 на Хюндай напълно следва дизайнерската линия на всички автомобили от семейството на Hyundai. По-умен и с още по-голям фокус върху безопасността, благодарение на широката гама от системи за сигурност, i20 ти предлага спокойствие и безпроблемна свързаност.

Дизайнът му е иновативен, младежки, а ослепителните детайли подпомагат визията да изпъкне. Оборудван е с широк набор от удобства и предлага комбинация от ненадминат простор, които премахват умората и стреса от всяко пътуване.

Препоръчваме го, защото е практичен и е много подходящ за жени - независимо дали отиваш с приятелки към морето или караш детето към градината.

Снимка: Hyundai

Сеат Леон (Seat Leon)

Той идва от слънчева Испания и носи силно и лъвско име. Сеат Леон е изваян, за да ти предложи съвременна и запомняща се форма, която му придава привлекателността за всеки стил на живот. Той предоставя също много пространство, за да се наслаждаваш на най-добрите моменти на живота, давайки ти възможност пълноценно да изживяваш всеки ваш ден без ограничения.

Понякога животът може да бъде предизвикателство, така че да имаш всякакви технологии под ръка определено помага, всичко да работи както трябва. "Лъвът" Леон (или лъвицата, както предпочитате) идва с последните иновации, за да направи всеки твой момент приятен.

В него винаги ще се чувстваш в безопасност, благодарение на технологии като Защита на пешеходеца и Асистент при задръстване. От теб се иска само спокойствие при всяко пътешествие!

f
Снимка: Seat

Нисан Микра (Nissan Micra)

Спецовете наричат тази мила малка кола "автомобилът, който ще ти позволи да вземеш най-много от града". И това наистина е така. 

Защото Микра наистина е малка, но компактна отвън и просторна отвътре. С нея се наслаждаваш на пътуването с комфорта и ергономията на седалките, меките материали и изразителния дизайн.

Интелигетната мобилност на Нисан пък прави теб и автомобила партньори е едно по-уверено, енергично пътуване.

Микра е перфектната кола, когато сме навън и вършим безброй задачи в динамиката на деня из града. Тя е икономична, екологична и е същинско бижу на 4 гуми, с дързък дизайн и практичността на хечбек с 5 врати.

Снимка: Nissan

Рено Клио (Renault Clio)

Рено Клио е любов от пръв поглед. Изразителен и изискан, неговият дизайн може да бъде персонализиран изцяло, за да предаде материално изражение на твоето виждане за елегантност.

Качиш ли се в модерния салон, се отправяш на пътешествие с гарантирано удоволствие от шофирането. Клио прави живота по-лесен, по френски.

Той е интелигентен автомобил, който предоставя множество от вградени технологии на твоите услуги. С него обичайният стрес при шофиране в града изчезва, благодарение на специалните системи за подпомагане на водача, ти. Всичко, което трябва да направиш, е да се наслаждаваш.

Снимка: Renault

И за финал - нашият съвет: каквато и кола да избереш, ако в момента си в процес на търсене на нова такава, заложи на автоматична скоростна кутия. За твой комфорт, спокойствие и удобство. Ще си спестиш много изнервени мигове, превключвайки скорости в задръстването и безброй други неприятни ситуации в напрегнатото ежедневие. Ние, жените, си имаме наша собствена философия за шофиране и тя е колкото по-семпло и удобно, толкова по-добре, нали?

Очаквайте съвсем скоро и втора част по темата, в която ще ви разкажем за още няколко автомобила, перфектни за жени, които не са за подценяване!

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти