Брад Пит стана американския Мутафчийски, Rolling Stones възпяват призраци и още (Плейлистът на Edna #17)

Брад Пит
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Призрачно време

Rolling Stones представиха първото си парче от няколко години насам. Бихме си помислили, че “Living In A Ghost Town” е вдъхновена от изолацията по цял свят, но всъщност песента е създадена още в края на 2019. Идеята се вписва повече от добре в сегашната ситуация, а групата преправя леко текста, за да опише усещанията на хората по света, които остават по домовете си. Клипът включва черно-бели кадри на четиримата британци, докато записват песента, и цветни картини от пустия Лондон.

Спомени от албумите

Новата песен на Кийт Ърбън ни отвлича от настоящето, за да си спомним кои сме били в онези минали моменти, запечатани от камерата. “Polaroid” е вторият му сингъл за тази година след “God Whispered Your Name”, излязъл преди по-малко от месец, и е носталгично, но ведро парче за позабравените мигове и промяната след тях. Видеото, снимано с технология за моушън контрол, ни пренася на безгрижно парти край басейна, което не минава съвсем по план.

Прегръдка през нотите

Алиша Кийс е поредният изпълнител, отлагащ премиерата на новия си албум. Част от “Alicia” е и песента “Good Job” – в нея певицата изразява благодарност към онези, които често не получават похвала за усилията си. Сегашният период се оказа особено подходящ за издаване на вдъхновяващото парче, записано миналата година. В него само с глас, пиано и искрено послание Алиша вдъхва кураж на всички засегнати от епидемията.

КИНО

Запознай се с татко

В “Come To Daddy” един мъж получава писмо от баща си, когото не е виждал откакто е бил на 5 г., и се съгласява да му гостува. Скоро обаче синът разбира, че неговият родител не е такъв, какъвто е очаквал, а събитията приемат неочакван обрат. Филмът с Илайджа Ууд в главната роля получи високи оценки на фестивала в Трайбека и изглежда като изненадваща комбинация от комедия, трилър и хорър.

С дивото шега не бива

Отваряйки филмографията на Никалъс Кейдж, се оказва, че актьорът всъщност е един от най-продуктивните в Холивуд с по пет заглавия на година, нищо че не чуваме почти нищо за тях. Поредната независима продукция с негово участие е “Primal”, където той играе ловеца Франк Уолш, който е напът да продаде на зоопарк ягуар от рядка порода. На кораба, който превозва животното, обаче пътува и опасен престъпник, който в опита си да избяга освобождава и още диви животни на борда. Освен Кейдж, с него трябва да се справи и Фамке Янсен като д-р Елън Тейлър.

Русия, каквато не сме си я представяли

След сериала на HBO „Екатерина Велика“ и Хелън Мирън в образа на императрицата, платформата Hulu екранизира историята на Петър III и неговата съпруга със солидна доза хумор. Десетте епизода на “The Great” показват нелепостите в руския двор през 18 век и отправя комичен поглед върху противоречивата личност на владетеля и разочароващия му брак. В ролята на находчивата Екатерина е Ел Фанинг, докато в смахнатия образ на нейния съпруг влиза Никалъс Холт, а съдейки по сценариста на „Фаворитката“ Тони Макнамара, ни очаква нещо обещаващо.

ОЩЕ

Американска схема

Ако не друго, по време на мандата си Доналд Тръмп успя да направи поне сатирата „отново велика“. За втора седмица предаването “Saturday Night Live” излъчва записи, заснети у дома, а изказванията на президента относно коронавируса накараха шоуто да включи скеч с д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания. За да изясни ситуацията, в неговия образ влезе не кой да е, а самият Брад Пит. С очила, бяла коса и преправен глас той не само разсмя милиони, но и сбъдна желанието на Фаучи, който по-рано този месец беше запитан кой би искал да го изиграе в SNL.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти