Специално

„Бон-бон мюзик“ представя спектакъла „Вълшебната корона“

„Бон-бон мюзик“ представя спектакъла „Вълшебната корона“
Снимка: Postbank

Пощенска банка е генерален партньор на „Бон-бон мюзик“, които представят най-новия си спектакъл „Вълшебната корона“ по време на  празниците „Аполония“ в Созопол на 29 август и на „Сцена на вековете“ в старопрестолния град Велико Търново на 12 септември.

В мащабния и фееричен спектакъл участват 60 деца на възраст от 3 до 15 години, 23 персонажа и се изпълняват 18 авторски песни. Турнето на „Вълшебната корона“ минава под знака на каузата „Да бъдеш добър“. Едноименната песен има видео, в което участват популярни лица и малките певци от „Като две капки вода за всяко дете“ – в подкрепа на каузи на УНИЦЕФ.

Герои в мюзикъла са морски цар и дъщеря му, симпатични разноцветни рибки, рачешка стража, медузи, морски дяволи, таласъми и злата вещица-октоподка Гундула фон Крейзи. Огромният октопод, който се обживява от 8 малки артисти, е с пипала, които се разтягат до 3 метра.

Снимка: iStock/Getty Images

В историята, която ни въвлича в цяло морско приключение, рибката Гупи се съгласява да открадне короната на морския цар. Но не знае, че короната е вълшебна и ако попадне под влияние на злите сили, царството ще бъде нападнато от морски дяволи и таласъми.

Във „Вълшебната корона“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител. Музиката и либретото са на тандема Стефан Димитров и Гергана Сотирова - автори на хитовия мюзикъл на Бон-Бон „Котешката банда“. Аранжиментите са на младите музиканти Цветан Маринов /група Фънкилишъс/ и Емилио Мархолев /група Сол Бемол/, микс и мастеринг - Павел Николов /Павел и Венци Венц/, a богатите вокални аранжименти са на Яна Балева и Елизабет Нешева, записани в “LaTiDA” records.

Основен акцент във „Вълшебната корона“ е брилянтната хореография на Милен Данков, а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Елена Цонкова.

Продуцент на „Вълшебната корона“ е Рози Караславова, която успешно изгради Бон-Бон като най-известната и уважавана детска група в страната, реализира първото участие на България в детската Евровизия в Ротердам, продуцира стотици произведения, концерти и телевизионни предавания и традиционно участва в най-големите благотворителни кампании.

Подкрепата на Пощенска банка и партньорството с „Бон Бон мюзик“ са в продължение на инвестициите в устойчивото развитие и социално отговорна политика на водещата финансова институция. Екипът на Пощенска банка твърдо вярва, че развитието на дългосрочната устойчивост на бизнеса е тясно свързано с цялостното благосъстояние и развитие на обществото и грижата за децата и техните таланти. От позицията на водеща финансова институция Пощенска банка активно подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот като образование, култура, спорт и грижа за околната среда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти