Безумните закони, които ограничават правата на жените

Безумните закони, които ограничават правата на жените
Снимка: Thinkstock

Днес, ние, жените, можем да бъдем толкова свободни, независими и самостоятелни, че е трудно да приемем факта, че на някои места по света правата на други представителки на пола ни са далеч по-ограничени.

Без възможност да носят дантелени бикини са останали дамите в Русия, Беларус и Казахстан след въвеждането на закон, който забранява продажбата на бельо, съдържащо по-малко от 6 процента памук, в съответните страни.

Промяната е направена под предтекст, че дантелата раздразва деликатната нежна кожа на дамите в тази област и е по-полезно те да носят изцяло памучно бельо.

В Саудитска Арабия жените законно нямат право да шофират, тъй като за да карат автомобил, те трябва да разкрият лицето си. Забраната е направена с цел да се ограничи излизането на дамите от дома им без техния съпруг като придружител.

Жените в цяла Саудитска Арабия се борят срещу забраната за шофиране от 1990 г. насам, организирайки десетки протести и движения в подкрепа на техните нарушени права.

Насилието е гореща тема за Индия през последните няколко години, тъй като според статистиката една жена бива изнасилена на всеки 20 минути.

В опит да се ограничи жестокостта над представителките на нежния пол, властите предлагат нов закон, който налага забрана манекените по витрините на магазините да бъдат облечени в съблазнителни дрехи. Всеки манекен, който представя женска фигура, трябва да бъде с визия, отговаряща на моралните стандарти.

До февруари 2013 г., беше официално незаконно жените в Париж да носят панталони. През 1799 г. директорът на полицията на френската столица издава заповед, че всички жени, които желаят да носят панталони, трябва да поискат предварително разрешение от органите на реда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти