Създадено за

Без угризения: Каква храна поръчвахме онлайн през 2023

Без угризения: Каква храна поръчвахме онлайн през 2023
Снимка: iStock/Getty Images

Живеем в много удобни времена - имаме уреди, които вършат вместо нас най-досадните домакински задължения като пране и миене на чинии, а вечерята се появява на масата по магически начин само с няколко клика в приложението на Takeaway.com. Как да не си завиждаме?

Какво? Чувстваш се гузно, че не ти готвиш “от нулата” пет-степенни менюта всяка вечер? Та нали затова са измислени доставките на храна - за да не сме все край печката и мивката, а да имаме време за истински важните неща - децата ни, половинките ни, приятелите ни, ние самите.

За да премахнем и последните ти притеснения дали е ок да поръчваш онлайн, изброяваме на мига всички предимства на тази Божия благодат:

Всеки от семейството яде каквото му се иска

Огромният избор от вкусотии в Takeaway.com решава основния проблем в семействата - как да се наготви нещо, което да се харесва на всички едновременно. Когато поръчваш онлайн храна, всеки си избира и всички са доволни. Край на нацупените физиономии и кулинарни разочарования.

Спестява време

Снимка: iStock/Getty Images

Тръгваш си от работа и когато се прибереш, вечерята е готова. Рай! Е, само трябва да не забравиш да я поръчаш докато пътуваш. Правят го 20% от потребителите на Takeaway.com, защото искат да си оставят свободно от готвене време.

Разнообразява кулинарната рутина

Дори и най-вдъхновените хоби-готвачи понякога се изморяват от собствените си рецепти и им се прииска да опитат нещо ново и различно. С Takeaway.com това е лесно, защото има избор от наистина много видове кухни и ястия.

А можеш ли да предположиш какви ястия сме поръчвали най-много тази година?

В галерията те очакват резултатите на Takeaway.com за най-поръчваните ястия и видове кухня сред българските потребители >>>

Най-поръчваните ястия и видове кухня сред българските потребители през 2023 г.

А ако пък ти е интересно какво ни очаква в кулинарно отношение за 2024, ето какво казват от Takeaway.com и WGSN:

- Храната за добро настроение (mood food)

През следващата година вината, свързана с консумацията на „нездравословни“ или cheat day” храна, не е на мода. Потребителите ще гледат на храненето като на нещо, с което да си доставят удоволствие и наслада на сетивата без да се чувстват гузни. Това ще подтикне хората все по-често да си поръчват храна без задължително да има конкретен повод за това.

- Хапвай в унисон с околната среда (Zero Heroes)

Според актуално проучване 80% от хората в световен мащаб са готови да плащат повече за опаковки, които са биоразградими и са направени от рециклирани или рециклируеми материали. Потребителите все повече и по-често ще търсят брандове, които обръщат внимание на околната среда и социалното благополучие. Zero Heroes олицетворява именно стремежът на модерния човек да се грижи за тялото си вкусна храна, като намалява своя негативен отпечатък върху околната среда.

- Микс на култури

Идеята за кулинарна автентичност се развива, като ново поколение готвачи предприемат по-креативен подход. Те създават ястия, които не се ограничават само до комбинирането на известни ястия от различни кухни по света, а създават нови и вкусни продукти, които изразяват уникални, многослойни културни идентичности. Те използват различни съставки и техники, за да формират свои собствени кулинарни жанрове.

- Кой налага тенденциите в света на вкусовете?

Снимка: Takeaway.com

През следващата година социалните мрежи продължават да имат значително влияние върху начина, по който формираме своите вкусове и предпочитания за хранене. Хората все по-често ще извличат кулинарно вдъхновение от инфлуенсъри в TikTok, предпочитайки тяхната креативност пред традиционните шеф-готвачи или хранителни критици. Видео рецептите, споделяни в социалните мрежи, ще имат основна роля във формирането на предпочитанията за ястия, както и потребителските ни навици на глобално ниво.

И нали се разбрахме, поръчвай онлайн от Takeaway.com без никакви угризения. Правят го хората в над 20 страни по света ;)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти