Създадено за Oriflame

Балансът - най-приятният начин да живеем здравословно

Балансът - най-приятният начин да живеем здравословно
Снимка: Oriflame

Години наред си представяхме, че здравословният начин на живот е живот с лишения - да ставаш рано, да тренираш сериозно, да ядеш маруля без сол и да празнуваш рождения си ден с чаша студена вода, защото няма калории.

Слава богу, здравият разум надделява и все повече хора си дават сметка, че да живееш здравословно всъщност значи да живееш нормално - без крайности, без лишения и излишества, с навици, които ти помагат да пазиш баланса във всички сфери на живота си.

В търсене на баланс и хармония между душата, тялото и ума, шведската компания Орифлейм се зае да популяризира своята уелософия за здраве и благополучие.

Какво е Wellosophy?

Снимка: Oriflame

Уелософи като дума е комбинация от wellness - науката за благоденствието и философия - науката, която се занимава с теми като съществуването, мисленето, познанието, истината, справедливостта, красивото.

Wellosophy не е просто диета или тренировъчен план, а по-скоро философия за живот, която включва пълната хармония между психическото и физическото ни благополучие. Този нежен подход към самите нас ни напомня, че всеки ден може да бъде изживян с удоволствие, а не като задължение.

Принципите на Wellosophy:

Хранене с наслада: Wellosophy насърчава консумацията на свежи, натурални продукти в разнообразни цветове. Приготвяйте с търпение всеки залък и се наслаждавайте на ароматите и текстурите на храната.

Активност с удоволствие: Физическата активност не трябва да бъде досадно задължение. Wellosophy проповядва откриването на радостта от движение - бърза разходка на свеж въздух, танци в домашни условия или йога по изгрев слънце. Всяко движение се брои, просто използвайте тялото си активно всеки ден.

Душевен покой: Разпознавайте знаците на стреса и се научете как да го укротите.

Медитация, дълбоко дишане и време за себе си са важни инструменти за укрепване на душевното здраве. Опитайте се да намалите стресовите фактори в живота си, обградете се с позитивни и подкрепящи ви хора, с които споделяте общи ценности и цели.

Общуване: Социалните връзки са ключови за щастливия живот. Wellosophy насърчава споделянето на време с близките, общуването с приятели и изграждането на нови връзки.

Баланс в живота: Намерете баланса между работа, отдих и забавления. Wellosophy се стреми да ни напомни, че във всеки наш ден е хубаво да има от всички любими неща - любимата работа, време за семейството или малък момент с книга и чай на спокойствие.

Ако всичко това ви звучи като начин на живот, който искате да водите, ето примерен ден в духа на Wellosophy.

Снимка: Oriflame

Сутрин:

Започнете деня с 10-15 минути медитация за подготовка на ума за новия ден. Благодарете наум за всичко, което имате - любов, дом, семейство, приятели.

Събудете се сутрин с чаша топла вода с лимон за стимулиране на метаболизма.

За закуска, насладете се на богати на фибри и протеини ястия, като овесена каша с плодове и ядки или пък чаша Wellness шейк с ванилов или ягодов вкус, който е пълен с полезни нутриенти за силно начало на деня.

Снимка: Oriflame

Обяд:

Не се лишавайте от обяда си, колкото и работа да имате. Станете от бюрото, направете кратка разходка до близкото бистро или кът за хранене и с наслада обядвайте многоцветна салата с риба или питателна супа с малко печено месо.

Разнообразното хранене е ключово за снабдяването на тялото с най-важните хранителни вещества. Ако смятате, че не ядете достатъчно риба (както повечето от нас), можете да си набавите нужните Омега-3 и под друга форма.

Снимка: Oriflame

Следобед:

Направете си кратка разходка на открито на връщане от работа, за да заредите батериите си и да стимулирате кръвообращението. Вечерта е време за семейството и те не заслужават да ви виждат само изморена и без настроение.

Вечеря:

Вечеряйте рано и леко, като избягвате тежки храни преди лягане. Поднесете си празник за сетивата с печени зеленчуци и пушено тофу или пълнозърнеста паста. Ако сте от хората, които преяждат неусетно на вечеря, можете да промените навиците си, като заместите за месец вечерята с чаша протеинов шейк. Когато човек е вечерял леко, спи много по-добре, твърдят учените.

Снимка: Oriflame

Преди сън:

Отделете 15 минути за четене на книга или водете дневник, за да си приготвите ума за почивка. Когато впишете всичко, което ви е развълнувало или пък опишете утрешните си задачи, ще предадете мислите си на белия лист и ще заспите много по-спокойно. Wellosophy ни показва, че здравословният начин на живот не е само режим, а е състояние на хармония между нашите физически, психически и емоционални аспекти.

Позволете си да се поглезите с любов към себе си, да отделяте време за забавления и да създавате специални моменти, които ще напълнят вашия живот с жизненост и радост.

Wellosophy е напомняне, че най-добрият начин да живеем здравословно е чрез приемането на всеки момент с наслада и благодарност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти