Създадено за VICHY

Азбука на анти-ейдж грижата за кожата: Р като ретинол

Азбука на анти-ейдж грижата за кожата: Р като ретинол
Снимка: iStock/Getty images

Една по една тайните за млада, красива и стегната кожа ни се разкриват благодарение на достижения на дерматологичните изследвания. След хиалуроновата киселина с различните й по големина молекули, обръщаме внимание на следващата много важна съставка в противостареещата грижа за кожата - ретинолът.

От близо 50 години ретинолът е съставка-звезда в продуктите за лечение на акне, а в последните години свойствата му да обновява и подмладява кожата го направиха незаменим в анти-ейдж грижата за кожата.

Какво е ретинол

Снимка: Vichy

Ретинолът е форма на витамин А, която се произвежда естествено в тялото ни. Когато се нанася локално, върху кожата, се превръща в ретиналдехид, след това в ретинолова киселина.

Как ретинолът подмладява кожата

Ретинолът и неговите производни стимулират производството на колаген и хиалуронова киселина, обновяват най-горния слой на кожата и като цяло стимулират работата на фибробластите (отговорни за плътността и младостта на кожата).

Ако трябва да навлезем в детайли, ретинолът изключва повърхностния слой на кожата и стимулира производството на колаген. Същевременно клетките на епидермиса и дермата под него се сгъстяват заради повишената активност на фибробластите. Радваме се на по-плътна и стегната кожа.

Как да включите ретинол в ежедневната си грижа за кожата

Снимка: iStock/Getty images

Когато говорим за включване на нови съставки в грижата за красотата, първата ни мисъл трябва да е за безопасността и поносимостта на кожата. Ето какво съветва дерматологът д-р Камелия Присадашка за въвеждането на ретинол:

„Добре е да бъде направена консултация с дерматолог или медицински козметик, който да определи типа кожа и начина на използване на ретинола, за да се предотвратят сериозни нежелани ефекти. Концентрация от 0,2% е добро начало за стартиране употребата на ретинол, след което тя може да повишава.

Златно правило е в продължение на 6 седмици да се надгражда честотата на използване на ретинола. Препоръчително е да се започне с употреба един или два пъти седмично, в зависимост от поносимостта на кожата, след това през ден за 1-2 седмици и накрая всяка вечер. Винаги използвайте слънцезащитен продукт през деня.“

Серумът, за който тя говори, е новото попълнение в портфолиото на френската дермокозметична марка Vichy с доказано ефикасни противостареещи продукти  LIFTACTIV RETINOL SPECIALIST SERUM.

Този серум насърчава обновяването на клетките, възстановява плътността на кожата и намалява появата на фини линии и бръчки. Кожата е по-гладка, сияйна и обновена.​

Използваната технология Retinol Guard позволява безопасно и дълбоко доставяне на най-силната форма на чист ретинол в кожата.

Освен 0.2% ретинол, серумът е обогатен с 1% пробиотични фракции, които обновяват кожата.

В каква последователност използваме анти-ейдж продуктите на Vichy

Снимка: Vichy

Когато говорим за грижа за кожата, имаме нужда не само от правилната козметика, но и вярната последователност за достатъчно дълго време.

За оптимална анти-ейдж ефикасност, е добре да спазвате следната последователност при комбинирането на продуктите в протокола на Vichy:

Вечер: Нанасяте на почистено и подсушено лице няколко капки LIFTACTIV RETINOL SPECIALIST SERUM, първоначално 1-2 пъти / седмично, след това през вечер и при адаптиране на кожата към активните съставки – всяка вечер.

Сутрин: Liftactiv Collagen Specialist дневен крем за стягане и намаляване на бръчките, както и Capital Soleil UV-Age Daily ежедневен флуид против признаците на стареене със слънцезащитен фактор SPF 50+ за защита срещу фотостареене и вредното въздействие на слънцето.

Тъй като периодът на обновяване на кожата е 28 дни, може да очаквате първите резултати след месец редовна употреба на продуктите.

Снимка: iStock/Getty images

А какви ще са резултатите, показва следното клинично проучване на действието на LIFTACTIV RETINOL SPECIALIST SERUM:

  • Бръчки по челото: до 20%1 по-малко​
  • Гневни бръчки: до 25%1 по-малко​
  • Бръчки около очите: до 24%1 по-малко
  • Бръчки между устата и носа: до 21%1 по-малко​
  • Бръчки около устните: до 33%1 по-малко​

 

Всичко това е възможно с активната сила на ретинола, основната съставка в рецептата за по-млада, по-здрава, по-красива кожа.


1 Клинична оценка, 50 жени, 5 месеца, среден резултат въз основа на 33% от извадката. Средният резултат за гневните бръчки е -9,7%; бръчките на челото са 7,4% по-малко; назолабиалните бръчки са 7,6% по-малко; бръчките около очите са 8,2% по-малко; бръчките около устните са 13,7% по-малко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти