Днес празнува една легенда: Анди Гарсия на 66!

Андрес Артуро Гарсия Менендес, известен като Анди Гарсия, е американски актьор от кубински произход и днес той празнува 66-я си рожден ден!

Анди става известен в края на 80-те и 90-те години на ХХ век, след като участва в няколко успешни холивудски филма, сред които „Кръстникът“: Част III“, „Недосегаемите“ и „Когато един мъж обича една жена“. Напоследък се снима в „Бандата на Оушън“ и неговите продължения, както и в „Изгубеният град“.

Гарсия е номиниран за „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля за ролята си на Винсент Манчини в „Кръстникът - част III“.

Анди Гарсия
Снимка: Getty

Гарсия е роден като Андрес Артуро Гарсия Менендес в Хавана, Куба, с мъртъв сдвоен близнак на лявото си рамо, който по-късно е отстранен по хирургичен път. Майка му, Амели Менендес, е учителка по английски език, а баща му, Рене Гарсия Нуньес, е бил производител на авокадо и адвокат в Куба, а по-късно притежава бизнес с парфюми в САЩ. Гарсия има по-голям брат, Рене.

Баща му, отявлен противник на режима на Фидел Кастро, емигрира заедно със семейството си в Маями през 1961 година, когато Анди е едва на 5 години.
В продължение на няколко години те изграждат парфюмерийна компания за милиони долари. Гарсия е отгледан като римокатолик и посещава гимназията в Маями Бийч, където играе в баскетболния отбор.

Съдбата обаче е решила друго - година, прди да се дипломира, се разболява от мононуклеоза и хепатит и това слага край на спортната му кариера. Започва актьорската си кариера, като посещава класа по драматургия при Джей У. Йенсен през последната година в гимназията в Маями Бийч.

Embed from Getty Images

Гарсия започва да се занимава с актьорско майсторство в Международния университет на Флорида, но скоро заминава за Холивуд. Започва да се изявява в много кратки роли, като работи на непълно работно време като сервитьор и в склад. Шансът му се появява, когато му предлагат роля на член на банда в първия епизод на популярния телевизионен сериал „Hill Street Blues“/„8 милиона начина да умреш“, в който се справя перфектно с ролята на отрицателния герой. В тази лента е забелязан и от режисьора Брайън де Палма, провеждащ кастинг за "Недосегаемите" (1987).

Анди получава една от главните роли и възможността да си партнира с имена като Шон Конъри, Кевин Костнър и Робърт де Ниро. Солидната му поддържаща роля във филма „The Mean Season“ от 1985 г. заедно с Кърт Ръсел донася на Гарсия по-широка популярност, въпреки че филмът се представя зле в боксофиса. Режисьорът Брайън Де Палма харесва изпълнението му във филма „8 милиона начина да умреш“ от 1986 г. и го ангажира през следващата година за „Недосегаемите“, който превръща Гарсия в популярен холивудски актьор.

Вечният чар на Анди Гарсия

Анди Гарсия
Снимка: Getty

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти