Ако ви липсва плажно самочувствие...

Ако ви липсва плажно самочувствие...
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Колкото и да си говорим за това, че на плажа няма място за суета, сме напълно наясно, че няма жена, която да е напълно уверена в себе си.

Да прекарате отпуската си в съмнения за външния си вид обаче е последното, което искаме да ви се случи, затова ще ви дадем още съвети за това как да се чувствате добре в тялото си на плажа.

Идеалното тяло е мит

Не се лъжете от снимки. Няма тяло, което да не се сгъва, прегъва, увисва или да застава неестетично в някакъв миг от плажното си (а и не само) съществуване.

Има ситуации, в които целулитът се вижда и други, в които не се вижда. Коремът винаги изглежда по-плосък, когато сте прави и изпъква, когато седнете.

С това не искаме да ви казваме да не тренирате, напротив. Но го правете заради здравето и тонуса си, чак след това заради добрия си външен вид. Но и не стойте със забит в пясъка поглед само защото не сте заветните 58 килограма.

Изберете бански, който ви кара да се чувствате добре

Не гледайте модните тенденции в банските. т.е гледайте ги, защото са приятни за разглеждане, но не се съобразявайте с тях, когато си избирате бански.

Съобразете се само и единственото с удобството си. Не сте длъжни да прикривате, подчертавате или наблягате на която и да е част от фигурата си, ако не искате.

Правилно хранене

Намалете до минимум всички храни, които подуват. В този списък, освен обичайните заподозрени бобови храни, влизат плодовете и овесените ядки.

Яжте по-малки порции храна, но по-често, наблягайте на киселото мляко и коремът ви ще е в най-добрата си форма. Самочувствието ви – също.

Забавни аксесоари

Плажът не е задължително място за модни висоти. Вместо да се концетрирате върху външния си вид, наблегнете на забавлението.

Огромни слънчеви очила, хавлия с анимационен герой и комплект кофичка и лопатка ще създадат на вас и компанията ви повече настроение, отколкото вглеждането в извивките на тялото.

Не се затруднявайте излишно

Отивате ли на плаж, трябва да се водите от удобството. И от красотата на удобството. Един стегнат кок е за предпочитане пред всички останали сложни прически, морски вълни в косите и т.н. Не само се прави лесно, но и като се намокри, отново изглежда добре.

И използвайте плажа не само за лежане, но и за спортуване. Доказано е, че започнете ли да правите нещо за външния си вид, самочувствието веднага се повишава, още след първата тренировка.

Пожелаваме ви безгрижно лято.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти