Ако тази история не ви усмихне, нямате сърце: приятелството между алпака и дете от село Лесковец

Малката Алис е на 4 години. Това, което я отличава от всички деца, е, че расте в компанията на цяла банда от екзотични животни, които смело нарича свои най-добри приятели. Живее на едно тихо и почти идилично място в края на село Лесковец край Перник, което семейството й е превърнало в зоокът, носещ нейното име.

В зоокъта на Алис и семейството й живеят лопатари, муфлони, ему, фазани, пауни, черни лебеди, кенгуру, носати мечета и много други животни, сред които и най-любимите на всички посетители - алпаки.

Всички посетители влизат двора с животните и се разхождат сред тях – могат да ги снимат, пипат и хранят, което е голяма атракция не само за децата, но и за повечето възрастни.

life stories
Снимка: vbox7

Най-добрият приятел на Алис е алпаката Балу, който заедно с нея се е превърнал в истинско рекламно лице на зоокъта.

„Любимите животни на всички посетители на зоокъта определено са алпаките. Хората много им се радват, защото за разлика от други места в България, където има алпаки, само в нашия зоокът те могат да ги пипнат, да се снимат с тях, да ги нахранят. Нашата идея е животните да са максимално в естествена среда и хората да имат контакта с тях, не просто да ги виждат затворени в клетки“, разказва майката на Алис – Александра Нацкова.

life stories
Снимка: vbox7

„Забелязваме, че много от децата, които посещават зоокъта в началото се страхуват да пипнат кокошките, зайчетата – животни, които преди години ги е имало във всеки двор и всяка къща, а сега децата просто изпитват страх от тях. Когато видят, че животните не са опасни, много дечица тук преодоляват своите страхове и накрая дори не искат да си тръгват!“, споделя още Александра.

5 неща, с които вашите деца ще ви запомнят

„Не е лесно да се отглеждат животни и да се посрещат посетители, но вече виждаме и си казваме че всичко си заслужава, като виждаме колко дечица сме зарадвали и колко благодарни са родителите, че сме дали този шанс на децата да се докоснат до нашите животни.“

Как се е родила идеята за създаването на зоокъта и какво ни разказа Алис за Балу и другите си любимци – вижте във видеото на life_stories.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти